понеділок, 22 жовтня 2012 19:29

Петрик П'яточкін піде до школи і закохається

Авторка мультфільму про Петрика П'яточкіна 60-річна Наталя Гузєєва написала продовження мультсеріалу. Сценаристка зараз живе і працює в Німеччині. Писати продовження почала торік. В Україні обіцяли мультфільм пустити на екрани, однак поки що виробничий процес загальмовано:

"Хотіли знімати, подавали в міністерство. А тепер незрозуміло з яких причин продюсер передував. Я написала 12 серій, хотіла писати далі, але воно чомусь заглухло. В Україні хочуть ексклюзивні права на серіал і не хочуть платити. На жаль, за рік ми так і не домовилися", - зазначила авторка. - "Справа навіть не в грошах. Я не живу на гонорари. Тому не йдеться про те, що я хотіла сто доларів, а мені пропонували 50. В такому випадку я і з видавництвами не торгуюся ніколи. Але я вважаю, що безтактно, коли немає комунікації. Що, я маю дзвонити і запитувати, як справи?"

У продовженні мультфільму Петрик П'яточкін має піти до школи і закохатися. Зробити його дорослішим ніж учня початкових класів Наталя не наважилася.

"З молодшим школярем можуть відбуватися складні й цікаві історії. Менша ж дитина завжди ходить за ручку з батьками. Це часом обмежує автора з точки зору дії персонажа. Я не збираюся проводити Петрика через усе життя, щоб він одружився й зістарівся. Придумала йому тільки історію першого кохання. Вчителька повела дітей навесні в зоопарк. Вирішила показати, як прокидається природа. І, як кажуть поети, прокидається любов. Петрик П'яточкін це категорично заперечував. Яка любов може прокинутися? От відчуття голоду, так, прокидається. І побіг купувати хот-дог. Сонце сильно припікало, він розмірковував по дорозі про потеплішання клімату, бо стежив за погодою. Був завзятий футболіст у дворі. А вуличний футбол від погоди залежить. Коли раптом побачив свою подружку, від спеки чи від надміру інформації вона перед ним раптом постала в новому світлі. Він її смикнув за косички, він їй підставив ніжку. Вони обізвали одне одного милими словами, і в результаті вийшли з зоопарку, слухаючи на плеєрі пісню з одних навушників".

Коли цей мультфільм зможуть побачити українські діти, Наталя Гузєєва прогнозувати не береться. Хоча історій про свого улюбленця авторка написала більше ста.

"Люблю спілкуватися з дітьми і мамами. Звідти й черпаю. А ще згадую себе в дитинстві. Зараз, на щастя, Петрик повернувся з еміграції. В Україні випустили книгу "23 образи Петрика П'яточкіна". В Росії більше видають".

Щоб друкувати "Петрика" в Україні, його перекладають з російської.

Зараз ви читаєте новину «Петрик П'яточкін піде до школи і закохається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі