пʼятниця, 23 грудня 2016 09:00

Перший фільм режисера Анджеліни Джолі провалився в прокаті

Перший фільм режисера Анджеліни Джолі провалився в прокаті
www.sutki.net

23 грудня 2011 року у США вийшов в прокат дебютний фільм голлівудської акторки Анджеліни Джолі "В краю крові і меду". Світова прем'єра відбулася 12 лютого наступного року на міжнародному кінофестивалі в Берліні. Фільм продемонстрували в позаконкурсному показі.
Фільм Джолі розповідає про кохання між сербом і мусульманкою з Боснії, які знайшли один одного напередодні конфлікту на Балканах 1992-1995 років, а потім зустрілися вже при інших обставинах: коли він став офіцером армії, а вона - його арештанткою.

"Я знаю що мій фільм важко дивитися, але так і повинно бути. Так і треба показувати війну. Можливо, дивно чути таке від режисера, але я вважаю, що глядачам повинно бути незручно дивитися цю картину", - заявила Джолі на берлінській прем'єрі.

Своєю назвою стрічка зобов'язана популярній теорії, що топонім "Балкани" утворений від турецьких слів "бал" (мед) і "кан" (кров). Утім, реальна етимологія не така романтична - "балкан" по-турецьки означає "гірське пасмо, поросле лісами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Поет Василь Симоненко знайшов у Києві місця поховань розстріляних НКВС

"У фільмі йдеться про війну в Боснії, але по суті він універсальний. Я хотіла розповісти, як життя на війні перекроює відносини і поведінку людей. І в цьому мені дуже допомогли розповіді моїх акторів - майже всі вони пережили війну, і їх історії теж вплетені в сюжет. Ми знімали, наполовину слідуючи сценарію і наполовину імпровізуючи", - стверджує Анджеліна Джолі.

Критики не дуже схвально оцінили роботу акторки. За свій фільм вона лише отримала від американської Гільдії продюсерів (PGA) почесний приз імені Стенлі Крамера з формулюванням "за опис складних суспільних колізій доступною і піднесеною мовою". Збори фільму також не вражають: при вкладених 13 мільйонів доларів фільм зібрав лише 303 тисячі.

Зараз ви читаєте новину «Перший фільм режисера Анджеліни Джолі провалився в прокаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі