четвер, 18 грудня 2014 19:30

Перша дитяча книжка про Україну від телеканалу уже на книжкових полицях
3

Героям чарівного світу Плюс-Плюс стало цікаво, що відбувається за межами телевізора, й вони бадьоро вийшли за його межі: канал створив 3D книжку за мотивами проекту "Це наше і це твоє". Вона стане першою книжкою про Україну, а згодом - теплою згадкою з дитинства.

"Це наше і це твоє" – це 3D книжка-гра, яка розповідає чимало вражаючих фактів про нашу країну, якими можна пишатись. А завдяки яскравим об'ємним ілюстраціям перегляд книжки стане цікавим заняттям для всієї родини довгими зимовими вечорами, адже дорослі теж зможуть дізнатися з неї багато нового.

"Я дуже захоплююсь нашою країною, і мені дуже хотілось передати це захоплення нашим дітям. Спочатку були мультфільми, які так і називались – "Це наше і це твоє", які теж розповідали цікаві факти про Україну. Виникла ідея продовжити цю історію й видати книжку. Цей проект був створений як реакція на події останнього року в нашій країні. Події, свідками яких стали і наші діти. Мене не полишало питання: "Ну як можна не любити таку прекрасну країну?", "Чого нам не вистачає, щоб бути патріотами?". І я подумала про те, що, можливо, нам чогось недорозповіли в дитинстві? От ми і спробували розповісти", - зазначила Іванна Найда, автор книжки "Це наше і це твоє", генеральний продюсер каналу ПлюсПлюс.

У продажі книжка з'явиться до Дня Святого Миколая. Вона складається з 6-ти 3D розворотів, на кожному з яких відтворений один із захопливих фактів про нашу країну.

"Кожній людині - дорослому і маленькому важливо відчувати приналежність до чогось більшого. Ми - сім'я, ми - люди, ми - українці. Це "ми" - дає опору і впевненість. Приблизно у 2,5-3 роки, коли дитина починає говорити про себе "Я" - в її житті з'являється слово "моє". Чудовий проект каналу ПЛЮСПЛЮС - не просто освітній, не просто ігровий. Він в легкій формі допомагає дитині виростити почуття важливості та приналежності до країни. І саме такі гарні проекти допоможуть діткам відчути гордість від того, що вони українці й, одночасно, радість і відповідальність за те, що їм "належить", - зазначила відомий сімейний психолог Світлана Ройз.

Перший наклад книжки - 5 тисяч примірників. У планах каналу також випустити продовження книжки.

"Ідея книжки просто розкішна! Ба більше, я не знаю, як учителі молодших класів і матусі, котрі дають своїм дітям домашню освіту, обходилися без цієї книжки раніше. Деякі факти здивували й мене - і я собі можу тільки уявити, якими барвами заграє уява котрогось малого мудрагелика, коли він прочитає, що соляна печера, звідкіля українці видобувають сіль, настільки велика, що там можна літати на повітряній кулі! І що хтось, власне, уже такі польоти здійснював!", - зазначила дитяча письменниця Надійка Гербіш.

Зараз ви читаєте новину «Перша дитяча книжка про Україну від телеканалу уже на книжкових полицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі