пʼятниця, 27 лютого 2015 14:29

Окупанти віддають ФСБ землю УПЦ Київського патріархату в Сімферополі

Окупанти віддають ФСБ землю УПЦ Київського патріархату в Сімферополі
Фото: day.kiev.ua

Українську православну церкву Київського патріархату просять "добровільно відмовитися" від землі в Сімферополі на користь російської Федеральної служби безпеки.

Про це йдеться у зверненні "глави адміністрації" Сімферополя Геннадія Бахарева до Архієпископа Сімферопольського і Кримського (УПЦ КП) Климента, текст якого мають Крим.Реалії.

Як сказано у зверненні, ФСБ просить під забудову ділянку площею 3 га по вул. Київській в Сімферополі в районі Української школи-гімназії під будівництво житлових будинків. Акт про вибір цієї ділянки вже затвердив "глава" Криму Сергій Аксьонов.

Також вказується на те, що УПЦ Київського патріархату 25 квітня 2013 року Сімферопольська міськрада передала під будівництво собору 0,49 га землі в зазначеному місці.

"Прошу відповідно до Земельного кодексу Російської Федерації поступитися правом користування на земельну ділянку шляхом добровільної відмови від права постійного користування земельною ділянкою, наданою під будівництво собору, з метою надання відповідної земельної ділянки УФСБ Росії по Республіці Крим та місту Севастополю для будівництва багатоквартирних житлових будинків", – сказано в зверненні Бахарева.

Раніше самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявляв, що в Криму не будуть обмежувати права та інтереси жодної з релігійних конфесій.

Правозахисники при цьому зазначають, що в анексованому Криму під загрозою закриття перебуває саме Українська православна церква Київського патріархату, в якої вже забрали кілька храмів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти віддають ФСБ землю УПЦ Київського патріархату в Сімферополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути