четвер, 17 травня 2012 13:28

Нове керівництво УНІАН звинувачують у цензурі

Нове керівництво УНІАН звинувачують у цензурі

Трудовий колектив агентства УНІАН вимагає повернення на посаду головного редактора Олександра Харченко і заявляє про випадки цензури, які допустило нове керівництво.

Про це йдеться в заяві профспілкового центру Національної медіа-профспілки в УНІАН.

Представники профспілки вважають переміщення Харченко на посаду головреда сайту агентства незаконним, оскільки це порушує Кодекс законів про працю України.

"Ми вважаємо такі неправові дії початком наступу на свободу слова, оскільки в агентстві з'явилися ознаки цензури", - заявили вона.

Як цензуру представники профспілки, зокрема, розцінили той факт, що 12 травня заступник головного редактора сайту УНІАН Микола Кондратенко, представлений в четвер як керівник департаменту інтернет-проектів УНІАН, розпорядився зняти з сайту інформацію про те, що "Ахметов заборонив вступати в Партію регіонів на своїх підприємствах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з демократією в Україні погіршилась - ЄС

"Перед тим, 5 травня, заступник головного редактора розпорядився зняти публікацію під заголовком "Партія регіонів точить зуб на Порошенко?", оголосивши, що це" заказуха ".

Тільки після гострих дискусій з Харченко і вимоги від нього розписки, що це не замовний матеріал , Ганницький погодився повернути його на сайт", - йдеться в заяві.

Крім того, стверджують журналісти, на планерці 27 квітня гендиректор УНІАН Осадчий критикував сайт за те, що ставили багато інформації про побиття Юлії Тимошенко, а в 17 травня Михайло Ганницький заборонив ставити на сайт УНІАН, де вийшла новина про його призначення шеф-редактором агентства, другу сторону конфлікту - коментар Харченко з його позицією щодо звільнення.

"Харченко був єдиним, хто міг протистояти новому керівництву в їх спробі зробити сайт УНІАН менш гострим, більш лояльним до влади. Вважаємо, що через це його і" усунули ", - сказано в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти газети "Сегодня" скаржаться на цензуру та корупцію

У зв'язку з цим трудовий колектив заявляє про початок трудового спору з новим керівництвом агентства.

Трудовий колектив вимагає повернення Харченко на посаду головного редактора УНІАН "з усіма повноваженнями і з поверненням посади до штатного розпису".

"Для недопущення цензури в агентстві - (вимагаємо) створення редакційної колегії, яка буде приймати рішення про зняття з сайту матеріалів. Недопущення звільнення, переведення, переміщення працівників агентства без згоди профспілки, трудового колективу і працівників", - сказано в заяві.

Крім того, колектив вимагає створити комісію для вирішення питання про Харченко і вимагає зустрічі з акціонерами ТОВ "УНІАН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруська цензура заборонила "Перемен" Цоя

"Трудовий колектив звертається до НСЖУ, НМПУ та інших структур з захисту свободи слова за допомогою у вирішенні цього конфлікту і недопущення знищення незалежного агентства УНІАН", - сказано в заяві.

Як відомо, Харченко перевели на посаду головного редактора сайту агентства, а новим шеф-редактором був призначений Михайло Ганницький.

УНІАН входить до медіахолдингу Ігоря Коломойського разом з телеканалами 1 +1, Сіті, 2 +2, ТЕТ, сайтами ТСН.ua, Главред, Телекритика.

Зараз ви читаєте новину «Нове керівництво УНІАН звинувачують у цензурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути