четвер, 26 травня 2011 11:59

Нова книга про Джеймса Бонда буде коштувати $1,5 тисячі

Нова книга про Джеймса Бонда буде коштувати $1,5 тисячі

Нова книга про пригоди Джеймса Бонда під назвою "Карт-бланш" надійде 26 травня у продаж у Великій Британії.

Книга буде випущена обмеженим тиражем в 500 екземплярів у розкішному колекційному варіанті - у палітурці з білої велюрової шкіри, а саме видання буде "упаковане" в полірований алюмінієвий корпус.

До того ж, як повідомляється, кожна сторінка книги буде "пробита" кулею калібру 9 мм. Вартість книги складе 1 тис. фунтів стерлінгів (1,5 тис. доларів).

До продажу цей тираж підготовлений британською автомобілебудівною компанією Bentley і видавництвом Hodder&Stoughton.

Автором же нового роману про пригоди суперагента 007 є американський письменник Джеффрі Дівер, котрий продовжив справу Іена Флемінга, творця Джеймса Бонда.

Кандидатура Дівера як літописця бондіани була схвалена компанією "Іен Флемінг Паблікейшнс", що належить родині Флемінга і володіє всіма правами на його літературну спадщину.

Представник компанії висловив упевненість у тому, що Дівер, будучи "майстром зі створення готової от-от вибухнути напруженості" - з-під його пера вже вийшли 26 шпигунських і пригодницьких романів, - вдихне нове життя в літературне дітище Флемінга і адаптує його до сучасних умов.

"За останні роки я виявив в собі здібності трохи уподібнюватися хамелеону, - заявив раніше Дівер. - Я створював образи молодих афроамериканців, писав про літніх людей, писав з позиції жінок, серійних убивць ... і отримував задоволення від того, що залазив в їхню "шкуру". Думаю, що для мене буде нескладно увійти в роль Бонда й інших героїв (моєї) книги. Я не пишу її в якості Іена Флемінга. Це нікому не під силу. Я створюю історію в жанрі стрімкого трилера, насичену різними поворотами, несподіваними трюками і сюрпризами".

Дія нового роману розвивається у Дубаї, де Бонд уже в сучасних умовах протистоїть ворогам Сполученого Королівства.

Дівер став "спадкоємцем" Флемінга після того, як попередній продовжувач його справи, англійський письменник Себастьян Фолкс, відмовився братися за другий роман про Бонда. У 2008 році він - за попередньою домовленістю з Ian Fleming Publications - опублікував написаний ним роман "Дияволу не все одно" про нові пригоди суперагента. Ця книга одразу ж стала бестселером. Фолкс тоді заявив, що отримав величезне задоволення від її написання, але продовжувати далі розповідь про Бонда не хоче.

Зараз ви читаєте новину «Нова книга про Джеймса Бонда буде коштувати $1,5 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі