пʼятниця, 18 листопада 2011 20:09

Микола Сорока намалював портрет комп'ютера
12

Фото: Фото: Лариса Тимченко

Дев'ята за рахунком персональна виставка вінницького художника-символіста Миколи Сороки відкрилася у Вінницькому центрі сучасного мистецтва „АртШик".

40 картин Микола Сорока об'єднав на виставці під назвою Quantum Satis, що значить латиною "вдосталь".

"Ця виставка – своєрідний звіт: третину робіт намалював у цьому році, інші - за період з 1995 по 2005 рік", – розповідає художник.

Презентації не було: "Не люблю пафосні промови, це ж не ранок у дитячому садочку", – зізнається митець.

Подивитись на калейдоскопічні візерунки та дотепних героїв картин майстра прийшли його друзі та колеги, у тому числі музиканти, які грали на виставці. Окрім того, що картини художника (найбільша розміром два на півтори метри) були виставлені у залі, їх ще демонстрували на екрані у стилі відео-арт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На відкритті виставки художник малював створення світу в супроводі живої музики

"Якби мене просили назвати десятку кращих представників сучасного мистецтва, Миколу безперечно поставив би на одне з чільних місць", - запевняє колега-художник Олександр Нікітюк.

"Епатаж став незмінною складовою сучасного мистецтва, художники змагаються, хто виставить більше імітацій статевих органів та інших шокуючих речей. У роботах Миколи немає вульгарності, навпаки, вони змушують замислитись над образами, розшифровувати їх, знаходити в зображених фігурах щось своє", – розтлумачив Нікітюк.

Зараз ви читаєте новину «Микола Сорока намалював портрет комп'ютера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі