понеділок, 31 березня 2014 13:07

Незвичні ілюстрації привезуть на Книжковий Арсенал в Києві
19

Робота Сергія Майдукова
Робота Сергія Майдукова
Робота Олександри Волданської-Плочинської

Більше 200 творів польських та українських художників покажуть на Книжковому Арсеналі в Києві. 9 квітня на території Мистецького Арсеналу уже вчетверте стартує п'ятиденний марафон — міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", який об'єднує літературу і мистецтво.

"PICTORIC" – це особливий майданчик для спілкування художників, видавців та усіх, хто цікавиться книжковою ілюстрацію. Тут покажуть роботи сучасних українських і польських графіків, студентів з художніх академій Києва, Кракова, Вроцлава та Варшави.

Зокрема, експонуватимуться роботи Олександри та Даніеля Мізелінських. Приміром, книжка "The Town of Haveye" - зовсім без тексту, містить самі лише ілюстрації. Але її цікаво роздивлятися не тільки дітям, а й дорослим. Багато кумедних героїв, за чиїми пригодами ми спостерігаємо від сторінки до сторінки, настільки підкорили публіку, що в книги вийшло два сиквели "A Long Time Ago in Haveye – We're in the Middle Ages" та "Haveye 3000". Також, їхня книга "Co z Ciebie wyrośnie?" оттримала нагороду Bologna Ragazzi Award 2010. А книга "Карти" здобула велику популярність у всьому світі.

На виставці будуть представлені чудові роботи молодої польської ілюстраторки з Познані Олександри Волданської-Плочинської. Художниця сама пише та ілюструє книжки, розробляє логотипи та дизайн упаковки, робить плакати та принти. Образи, які вона створює в своїх книгах - характерні, іронічні, доповнені цікавими деталями та виразною мімікою.

Український ілюстратор Сергій Майдуков з Києва виважено працює з кольором і формою, його ілюстрації досить плакатні, в стилі ретро. Разом з тим в них часто присутній і іронічний підтекст, особливо виразний в деталях.

Також найтитулованіші польські книжкові графіки – Магдалена Восік, Івона Хмєлевська та Павел Павлак – проведуть творчі майстер-класи та лекції.

Івона Хмєлевська працює над авторськими книгами, більшість з яких публікуються в Південній Кореї. Її книги популярні в Німеччині, Японії, Франції, Мексиці, Іспанії, Бразилії, Ізраїлі, а нещодавно їх почали видавати і в Польщі.

Павел Павлак проілюстрував більш ніж вісімдесят книг, які були видані у Польщі, Франції, Великобританії, Німеччині, Південнїй Кореї і Канаді. Також він проектує графічний дизайн, займається живописом та графікою.

Маґдалена Восік - лауреатка кількох важливих нагород і відзнак в конкурсах сатиричного малюнку. Понад 13 років працювала як ілюстратор, дизайнер та редактор для вроцлавських газет. У 2013 році разом з чоловіком Пьотрем Рихлем видали чорно-білу книгу "Agencja z o. o.", попередня з цієї серії "O! Ja cię! Smok w krawacie!" була визнана найкращою книжкою для дітей в 2011 році.

Книжковий Арсенал триватиме до 13 квітня. Окрім традиційної виставки-ярмарки видавництв, у програмі купа музичних, виставкових та кіноподій. Детальний гід по Книжковому Арсеналу згодом буде на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Незвичні ілюстрації привезуть на Книжковий Арсенал в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі