вівторок, 08 листопада 2016 14:11

"Нам брешуть! Це переодягнений мужик"- у соцмережах висміяли портрет королеви

У соцмережах висміяли портрет шведської королеви Ульріки Елеонори. Жінка була сестрою Карла XII, союзника України у війні з Московією. Автор портрета невідомий.

 

"Нам брешуть! Це переодягнений мужик, до того ж погано поголений", - пише інтернет-користувач.

Ульріка Елеонора — королева Шведської імперії з 1718 до 1720 року. Походила з династії Пфальц-Цвайбрюкен. Була донькою короля Карла XI та Ульріки Елеонори Ольденбурга. Більшу частину свого життя прожила у тіні своїх старших брата і сестри, майже не маючи можливості посісти на шведському троні. Тому не виявляла ніякої політичної активності. Ситуація змінилася 1708-го після смерті сестри Гедвіги Софії. Син Гедвіги не мав великих шансів на права спадкоємця трону. Із цього моменту Ульріка Елеонора отримала надійне та незаперечне право на трон Шведської імперії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф вразив правдою про схожість батьків і дітей

"Думаю, що народилося у шведського короля два сини. Один, молодший, успадкував трон. А старший віддавав перевагу жіночим сукням і балам. Ось батьки і приховували, побоюючись ганьби", - пише дівчина.

Інтернет-користувачі піддають сумніву справжність роботи. Але є інші портрети королеви, схожі на цей.

 
 
Раніше повідомляли, що вкрадений 1960 року із Львівського історичного музею портрет Розанди Лупул-Хмельницької анонімний покупець виставив на продаж на найбільшому українському онлайн-аукціоні для колекціонерів Violity.
Зараз ви читаєте новину «"Нам брешуть! Це переодягнений мужик"- у соцмережах висміяли портрет королеви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі