пʼятниця, 15 серпня 2014 12:06

На Волині в сільській церкві "заплакали" відразу 6 ікон
3

Фото: Вікторія Цимбаліста

У селі Забороль Луцького району на Волині, в Соборі Пресвятої Богородиці мироточать ікони. В храмі почали часто відправляти служби. Миряни сподіваються на благодать Божу.

"Може, то Божий знак і війна вже закінчиться. Бо батюшка, після Служби говорив в проповіді, що миро — це благодать Божа. А коли так, то значить добрий знак. Молимось кожного вечора з дітьми, щоб скоріше, то добро сталося і від нас відступив ворог на Сході", - розказує прочанка із Забороля Ірина Бойчук.

Перші краплі на іконах помітив настоятель храму Віталій Антонюк. Після недільної служби на іконах Миколая Чудотворця і Феодосія Чернігівського появилися краплі схожі на миро. Слідом схожа речовина стала витікати з невідомого святого на колонах церкви. А далі на образах Святого Луки, на стінописі Покрови Пресвятої Богородиці, на давній іконі Діви Марії з Дитятком та копії цього образа, а також на вівтарному розписі Господа Вседержителя. Зараз Волинська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату взяли зразки речовини на досліди.

"Ймовірно, що речовина, яка виходить з ікон це справді миро, але щоб довести, що це чудо, слід провести ще низку лабораторних досліджень. Поки цього не зроблено стверджувати нічого не беремося", - каже протоієрей Віталій Собко.

Наразі в Соборі Пресвятої Богородиці в Заборолі о 20 годині щоденно відправляють молебні та акафісти. Помолитися перед мироточивими іконами приїздять сотні прочан з району та області.

Зараз ви читаєте новину «На Волині в сільській церкві "заплакали" відразу 6 ікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути