субота, 28 червня 2014 06:55

На Полтавщині відбувся ІІІ "КерамоГРАФІТІ фест"
9

Фото: Микола Марченко

У Опішному на Полтавщині провели ІІІ Національний "КерамоГРАФІТІфест". Організували його в рамках VI Тижня Національного Гончарного Здвиження в Опішному "ЗДВИГ-2014".

Метою фестивалю є творче спілкування мистців-графітистів України, створення високохудожніх графіті на тему гончарства.

"Щороку ми прагнемо зібрати якомога більший контингент молоді, щоб показати наскільки вона різнопланова і талановита. От Литвиненко Аліна. Вона родом із міста Олександрії. Наразі закінчує Полтавський національний технічний університет, відділ архітектури. Вона не лише графітистка, а й дуже гарна керамістка. А ще вона дуже цікава художниця. Разом із своєю однокурсницею Зінаїдою Близнюк за сприяння музею організували у нас свою персональну виставку. Також на фестиваль приїхала потужна команда із південного сходу України, де дуже складна ситуація.

Хлопці, котрі представляють Донецьку область та Херсонщину є дійсно поборниками нашої національної культури, української держави. І їхні роботи просякнуті в якійсь мірі сприйняттям відчаю, бо ці хлопці не можуть вільно говорити про свої уподобання у тих містах, де народилися.

Олександр Корбан з Макіївки із великим захопленням взявся за створення величезного панно на адміністративному корпусі музею. Панно на фоні українського прапора – це крик душі, що Україна із нами та з ними, – говорить Жанна Чечіль, старший науковий співробітник Опішнянського Національного музею-заповідника українського гончарства.

Із Черкас на фестиваль приїхала і сама юна графітистка Віра Тимошенко. Дівчині лише 14 років, але вже виробила свій стиль малювання.

По закінченні двох днів конкурсу Рада експертів визначила переможців національного "КерамоГРАФІТІ фесту".

Першу премію присудили Корбану Олександру з Макіївки, Довгому Віталію із Таврійська та Кулешову Роману з Нової Каховки за колективну роботу "Із покоління в покоління".

Друге місце посіла робота "Дарунок" Зінаїди Близнюк із Полтави, а третю премію виборола Аліна Літвіненко з Олександрії за картину "Близнюки".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині відбувся ІІІ "КерамоГРАФІТІ фест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі