понеділок, 21 липня 2014 16:31

На похоронах Лінецькому аплодували 10 хвилин
17

21 липня у столичному театрі драми та комедії на Лівому березі прощалися із актором 42-річним Віталієм Лінецьким. 18 червня його знайшли мертвим у підземному переході на Нивках. Він спускався по сходах, упав і вдарився головою. Кажуть, був у нетверезому стані.

"В той вечір чекали Віталія на зйомки. Разом знімалися у фільмі "Преступление в фокусе" режисера Анатолія Григорьєва. Віталік грав слідчого — гарного і розумного чоловіка. Він розкручує заплутаний клубок і усіх виводить на чисту воду. Того дня мали знімати хеппі-енд. Кілька годин чекали Віталія, а його все не було. Дзвонили на його мобільний, але він не відповідав. Епізод таки зняли. Сценарій переробили — в останні момент герой Лінецького не приїжджає", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua актриса Леся Самаєва.

"Тоді і припустити не могли, що Віталіка вже немає серед живих", - додала вона.

Віталій Лінецький народився в Івано-Франківську. Закінчив столичний університет кіно, театру і телебачення імені Карпенка-Карого. У кіно дебютував 1992 року. Впізнавати на вулицях його почали після ролі програміста Пожарського в першому українському серіалі "День народження Буржуя". Всього Віталій Лінецький виконав більше 65 ролей в російських та українських фільмах і серіалах. Останні 20 років він був актором театру на Лівому березі.

"Досі не можу повірити у його смерть. Віталік був дуже талановитим актором. При цьому він завжди захоплювався талантом інших. Коли у його колег щось добре виходило. Свій захват він виражав по-різному. Якось після вистави "Мандрагора" він підійшов до мене і мовив: "Це було прекрасно. У мене слів немає". Сказав це і почав мене цілувати", - поділився актор Володимир Горянський.

Щоб попрощатися з Віталієм Лінецьким, люди стояли у кількадесят метровій черзі. Були актриса Ольга Сумська з чоловіком Віталієм Борисюком, Ірма Вітовська, Лариса Кадочникова, актор Дмитро Ляленков, Остап Ступка, телеведучий Юрій Горбунов та співачка Марія Бурмака. Прощання тривало більше двох годин. Коли виносили труну, публіка аплодувала 10 хвилин.  Поховали Віталія Лінецького на кладовищі у Берковцях.

Зараз ви читаєте новину «На похоронах Лінецькому аплодували 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі