субота, 12 листопада 2011 13:23

На даху львівської Ратуші представили книгу про історію Державного прапора
6

Фото: Фото: Євген Борісов

11 листопада у Львові представили книгу Олега Кареліна "Прапори над Україною".

Представляли книгу у досить незвичний спосіб - журналістів запросили на оглядовий майданчик Ратуші. Саме тут 3 квітня 1990 року після Другої світової війни на території України офіційно підняли Державний прапор України.

У презентації взяли участь автор книги та голова організації "Комітет захисту національних символів України" Олег Карелін, міський депутат Роман Грицевич та директор видавництва "Каменяр" Сапіга Дмитро.

У книзі описується історія становлення Державного прапору. Є унікальні світлини підняття прапора над Ратушою та внесення прапора у будівлю Верховної Ради.

"От молодь зараз вчать, що Державний прапор внесли у Верховну Раду 24 серпня 1991 року, - розповів Олег Карелін. – Що вносив його Чорновіл. Але це не так. Ми внесли прапор на рік раніше: 30 жовтня 1990 року. Історію потрібно ще переправити, щоб вона була правдива".

Також автор книги продемонстрував перший синьо-жовтий прапор піднятий на народних зборах у Львові ще 1989 року.

Книга вийшла тиражем 500 екземплярів. За словами автора ,вона уже стала бібліографічною рідкістю.

Зараз ви читаєте новину «На даху львівської Ратуші представили книгу про історію Державного прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі