понеділок, 22 червня 2015 15:06

На аукціоні продали 14 картин, імовірно створених Гітлером

Автор: AFP
 

Чотирнадцять акварелей і малюнків, автором яких імовірно є Адольф Гітлер, продані на торгах нюрнберзького аукціонного дому Auktionshaus Weidler.

Найдорожчою аквареллю стало зображення замка Нойшванштайн у Баварії - його купили за €100 тис. Акварель виконана, як випливає з підпису, до вісімдесятиріччя пана Отто фон Штайнбайса.

"Імен покупців назвати не можу, можу сказати лише, що акварель із замком продана в Азію", - заявив представник аукціонного дому. Квітковий натюрморт купили за €73 тис, покупець - теж з Азії. У цілому на 14 лотів претендувало шість покупців, - розповідає працівник Auktionshaus Weidler.

Крім цього були продані акварелі "Церква у Відні", зображення палацу Хофбург, "Прага в тумані" та ініші акварелі. Усі вон були продані за менші суми - €14, 16, 20, 9 тисяч.

Усі продані на аукціоні картини датуються періодом від 1904 до 1922 року. Загалом усі 14 лотів були продані за $440 тис. (€391 тис).

Нагадаємо, торік на тому ж аукціоні анонімний покупець із Близького Сходу купив акварель Гітлера "Стара ратуша" за $161 тис.

Незважаючи на те, що художню якість робіт експерти оцінюють вкрай низько, за картини нерідко віддають великі суми.

 
Зараз ви читаєте новину «На аукціоні продали 14 картин, імовірно створених Гітлером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі