середа, 06 червня 2012 18:07

На 92-му році життя помер Рей Бредбері

На 92-му році життя помер Рей Бредбері
Рей Бредбері. Фото: esquire.ru

Автор "Марсіанських хронік" помер цього ранку в своєму будинку в Лос-Анджелесі. Cмерть Бредбері підтвердили його рідні, передає Associated Press.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США пройшов фестиваль фентезі і наукової фантастики

Культовий американський фантаст, заслужено вважається одним зі світових майстрів жанру, народився 22 серпня 1920 року в невеликому місті Іллінойсу, Уокігане. У 1930-х роках, в період Великої Депресії, його сім'я переїхала до Лос-Анджелесу. Майбутній автор "Марсіанських хронік", "Кульбабового вина" і "451 градуса за Фаренгейтом" після закінчення школи так і не вступив до коледжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рей Бредбері видає дві повісті

Цей момент біографії сам Бредбері пояснив у статті "Як замість коледжу я закінчив бібліотеки, або Думки підлітка, який побував на місяці в 1932-му".

Бребері, який захоплювався Sci-fi, вперше спробував себе в дешевих журналах, що друкували фантастичну прозу. Перший успіх йому принесли вищезгадані "Хроніки". А "451 градус", надрукований у Playboy в першій половині 1950-х років, приніс Бредбері всесвітню славу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дяченки написали про Руслану фентезі

"Він продовжить жити в в умах і серцях своїх читачів", - сказав онук письменника Денні Карапетян.

Зараз ви читаєте новину «На 92-му році життя помер Рей Бредбері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі