понеділок, 20 жовтня 2014 14:44

Молоді українські письменники виступлять на фестивалі в Польщі

Молоді українські письменники виступлять на фестивалі в Польщі

Українські автори стануть учасниками Міжнародного літературного фестивалю імені Джозефа Конрада у Кракові, повідомляє Cultprostir.

Шостий фестиваль Конрада акцентуватиме увагу на літературі як механізмі, що об'єднує людей в усьому світі.

Паралельно фестивалю відбуватиметься Міжнародний книжковий ярмарок, який є найбільшою подією такого ґатунку в Польщі. Участь українських письменників запланована у рамках "Літературного Туру до Польщі" − польсько-українського культурно-освітнього проекту. Представники вітчизняної літератури візьмуть участь у панельній дискусії та виступлять зі своїми творами у власному виконанні українською з озвученим перекладом польською.

Серед учасників Туру та претендентів на фестивальні читання: Олексій Чупа − письменник-металург, автор прозових та поетичних книг, що увійшли до довгого списку літературного конкурсу "Книга Року BBC-2014", народився і працював у Макіївці, у зв'язку з війною на Сході України переїхав до Львова.

Ната Коваль − поетка, фотограф, журналіст, молодий літкритик, родом із Рівненщини. Олеся Мамчич − поетка із Києва, організаторка ряду літературних читань на Євромайдані. Ірина Шувалова − письменниця із Києва, перекладачка, автор нарисів із літературної критики. Вікторія Амеліна − цьогоріч успішно дебютувала із романом "Синдром листопада", що торкається теми війни, співчуття та останніх подій в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Молоді українські письменники виступлять на фестивалі в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі