вівторок, 07 грудня 2010 12:46

Меню сніданків сім'ї Романових пішло з молотка

Меню сніданків сім'ї Романових пішло з молотка

На аукціоні в Женеві колекція листування членів останньої російської імператорської сім'ї Романових була продана за 385 тисяч франків, хоча первісна оцінка колекції складала від 70 до 100 тисяч франків.

На торгах представили малюнки, фотографії, листи, телеграми та листівки, адресовані Великими князями Георгієм та Михайлом і Великими княгинями Ксенією та Ольгою Романовими їх швейцарському наставнику і вчителю Фердинанду Тормейеру.

Це тисячі рукописних листів, 400 телеграм, близько 200 листівок і 150 фотографій, меню сніданків з монограмою Михайла або двоголовими орлами, розклад царських поїздів.

Роками сотні документів лежали в пошарпаній валізі на горищі будинку в Женеві, де колись жив Тормейер, поки його нові власники не вирішили виставити їх на торги.

Директор аукціонного будинку Бернар Піге назвав колекцію унікальною, оскільки вона дозволяє "через листи і телеграми познайомитися з царською сім'єю, дізнатися про відносини з дуже близьким другом".

"Ми дуже задоволені результатами. Це підтверджує, що дух Романових, інтерес до цієї родини, ностальгія по ній до цих пір живі ", - повідомив Піге.

Нагадаємо також, що на аукціоні в Беверлі-Хіллз, США, за 330 тисяч доларів була продана рукавичка Майкла Джексона.

ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Меню сніданків сім'ї Романових пішло з молотка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі