неділя, 15 січня 2012 13:22

Максим Кідрук написав перший український техно-трилер

Максим Кідрук написав перший український техно-трилер

Письменник і мандрівник Максим Кідрук учора, 14 січня, закінчив роботу над першим українським техно-трилером. За його словами, ця ніша в світі наразі незаповнена.

"Техно-трилер - це роман, сюжет якого закручений на реально існуючих технологіях. Тобто, на відміну від фантастики, техно-трилер описує події, які відбуватимуться уже завтра, а не через 10 чи 100 років. Найвідоміший техно-трилер - "Парк Юрського період" Майкла Крайтон. Крайтон вважається батьком цього жанру. І після його смерті ніша лишається незаповненою", - розповів Gazeta.ua Кідрук.

За словами письменника, в його новому романі, назву якого поки що не розголошує, основне - це реалістичність, напружений сюжет та насиченність популярно викладеними науковими фактами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Кідрук розклеював плакати FEMEN у Новій Зеландії

"Мій роман про молодого київського програміста, який, спокусившись на великі гроші, вирушає в невідому лабораторію в пустелі Атакама (Чилі), найсухішій пустелі на Землі. Програмер спеціалізувався на програмуванні ігрових ботів (цебто, персонажів, що імітують дії людей в іграх-стрілялках). Але він поняття не мав про справжню суть розробок. Опинившись в Атакамі, він потрапляє до міжнародної групи вчених, яка намагається приборкати ними ж створену катастрофу. Відрізані від решти світу сотнями кілометрів пустинної землі, вони можуть розраховувати тільки на власні сили", - поділився автор сюжетом книги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Кідрук написав "жіночий-роман-з-точки-зору-чоловіка"

Він також розповів, що роман побудований на трьох основних темах: нанотехнології, програмування та людський мозок. Під час написання письменника консультували кандидат технічних наук з хімії, лікар-фізіолог та психіатр.

Зараз ви читаєте новину «Максим Кідрук написав перший український техно-трилер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі