середа, 27 серпня 2014 14:55

"Кто хочет развязать войну, пусть сдохнет" - концерт "Ляпісів" у Києві
13

Фото: Ольга Богачевська

В Києві відбувся останній концерт гурту "Ляпіс Трубецкой". Трибуни стадіону "Динамо" були заповнені, незважаючи на дощ.

На сцену "Ляпис Трубецкой" вийшов з півторагодинним запізненням. Перед цим змоклий натовп розігрівав білоруський рок-гурт Drum Ecstasy.

На виступ прийшло більше 30 тисяч фанів, серед яких було дуже багато білорусів. На концерті побував також мер міста Віталій Кличко.

Було багато українських і білоруських прапорів, дівчат у віночках і не обійшлося без вже традиційного: "Слава Україні - героям слава", "Слава нації, смерть ворогам", "Україна понад усе", співання гімну України та вже народної пісні про Путіна.

Фронтмен "ляпісів" Сергій Міхалок заявив, що 1 вересня 2014 група припинить своє існування. Проте напередодні розпаду учасники музичного колективу створили проект, який продовжить радувати їх шанувальників. В Інтернеті вже почала мовлення музична радіостанція Lyapis Crew.

На превеликий жаль багатьох фанатів, які прийшли на концерт, група не виконала жодної пісні з раннього репертуару.

"Більше подобається "Ляпіс" після 2007-го. Вокаліст Сергій Міхалок сам казав, що трішечки мухлював. Писав тексти, які вимагали продюсери. Було: "Когда яблони цветут. Всем девчонкам нравиться". Зараз багато таких, що перегукуються з подіями в Україні. "Плачет солдат. медаль на гимнастёрке. Сколько ребят в полыни на пригорке. За тучей — дракон, каменное сердце. Ночью — закон, руби, чтобы согреться ", - каже Юрій Власенко.

"Ляпіси" брутальні, але співають справжню музику. Не добирають слів. Вони щирі, тому їх не пускають у Білорусь. А спочатку співали про "лето" і "яблони", - каже координаторка проекту "Крим. SOS" Таміла Ташева. - Міхалок дуже духовно розвинений. Серед музикантів багато таких, які на початку співали легенькі пісні, а згодом про серйозні духовні речі. У більшості крутих музикантів відбувався злам. Думаю, це справді вже останній концерт. Може, будуть виступати в іншому складі. Не знаю напевне, але скоріше за все це відбувається через внутрішні проблеми в гурті."

Близько півночі Сергій Міхалок виголосив промову проти загарбників.

"Спасибо, братья! Пусть же тот, кто пожелает землю ближнего своего - получит по лисьему хитрому *балу. Кто хочет развязать войну, пусть сдохнет раньше пролитой невинной крови. Пускай тот, кто возьмет чужое - поперхнется и подавится", - сказав Михалок зі сцени. - Дзякую Киев. Дякую за надею".

Публіка зустріла це оплесками і вигуками "Путін х*йло" та "Живе Беларусь".

Виступ протривав майже три години, "Ляпіси" двічі заспівали хіт "Воины света". 

Гурт було створено в лютому 1990 року. Дав свій перший концерт на фестивалі "Три кольори" в Мінську. Лідером із самого початку став студент Інституту культури Сергій Міхалок. За 24 роки свого існування гурт випустив 12 студійних альбомів.

Зараз ви читаєте новину «"Кто хочет развязать войну, пусть сдохнет" - концерт "Ляпісів" у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі