неділя, 11 грудня 2016 11:39

Крістіан Діор радився з ворожкою

 

– У величезному Парижі для мого задуму підходив один-єдиний будинок. Тільки тут я почуваюся, як удома. Скромні пропорції, елегантна строгість, відсутність непотрібної історичної величі. Цей масштаб підходить для втілення моїх амбіційних планів, – каже дизайнер одягу Крістіан Діор (1905–1957).

Його модний дім запрацював 16 грудня 1946 року. Урочистого відкриття не влаштовували – всередині тривав ремонт. Модельєр зібрав найближчих друзів і колег. Доки виголошував промову, за його спиною штукатурили стіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показ мод Крістіана Діора в Радянському Союзі - фотографії

Перед тим, як пристати на пропозицію текстильного магната Марселя Буссака радиться з ворожкою Далає. Та запевняє, що карти показують майбутній успіх і славу.

Забобонний Діор вирішує облаштувати офіс у колишньому готелі на 30-й авеню – бо той розташований у восьмому окрузі Парижа, має вісім поверхів і стільки ж просторих приміщень для ательє всередині. Наймає перший персонал – 85 осіб. Особисто відбирає моделей для показів і навіть робітників, що ремонтуватимуть приміщення.

Детальніше читайте в журналі "Країна" від 8 грудня 2016 року.

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «Крістіан Діор радився з ворожкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі