четвер, 29 вересня 2011 17:17

Кінофестиваль "Молодість" відкриє 3D стрічка Єжи Гофмана

Кінофестиваль "Молодість" відкриє 3D стрічка Єжи Гофмана

З 22 по 30 жовтня у столиці відбудеться міжнародний кінофестиваль "Молодість". Подію відкриє фільм польського режисера Єжи Гофмана "Варшавська битва. 1920".

"Це перший польський фільм, зроблений у технології 3D, - каже генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі. - Стрічка присвячена подіям 1920 року, коли армія маршала Юзефа Пілсудського зупинила більшовицьку навалу на Польщу на чолі з Левом Троцьким. Також тут є романтична історія кохання. У фільмі знялися зірки польського і російського кіно: Олександр Домогаров, Богуслав Лінда, Міхал Жебровський. Роль Пілсудського виконує Даніель Ольбрихський. Єжи Гофман пообіцяв приїхати на фестиваль разом з акторами стрічки".

У конкурсі фестивалю боротимуться студентські фільми, дебютні короткометражні і повнометражні роботи. Халпахчі каже, що відбіркова комісія переглянула 198 надісланих картин.

"В українських прем'єрах поза конкурсом представимо фільм про Чорнобиль "Земля відчуження". Він зроблений спільно з Францією. Режисер — Мішель Боганім. Стрічку показували на цьогорічному Венеційському кінофестивалі. Головну роль у ньому виконала Ольга Куриленко. Фільм знімався в Україні. Він наполовину україномовний, наполовину російськомовний — відображає мовну ситуацію в Україні. Всього у національній програмі буде 20 українських картин. Також на "Молодості" буде представлена програма франкомовного і німецькомовного кіно, фільми зі Скандинавії", - підкреслив Халпахчі.

Головні покази фільмів пройдуть у кінотеатрі "Київ". Бюджет цьогорічного фестивалю - $500 тис.

Зараз ви читаєте новину «Кінофестиваль "Молодість" відкриє 3D стрічка Єжи Гофмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі