субота, 14 вересня 2013 18:55

Як треба заробляти в тюрмі: 18 тисяч - авторський гонорар за першу книгу судді Зварича
6

Фото: Фото: Ольга Швед

Під час 20-го Міжнародного книжкового "Форум видавців у Львові" 14 вересня син засудженого екс-судді Ігоря Зварича Віктор  презентував першу книгу батька "Суддя - комуніст" із трилогії Mein Kampf in Ukraine.

Сам екс-суддя Ігор Зварич зі Львова відбуває 10-річний термін у Менській колонії за отримання хабарів майже на 1 млн грн.

Книгу надрукували буквально в останні дні перед презентацією.

"Батьку було дозволено писати у тюрмі, умови написання були не надто комфортні, але він впорався. Він написав книгу у червні, у липні до нас дійшов рукопис поштою і ми поспішали видати до форуму. Архівні документи, рішення суду і фото родини збирали за його вказівкою вже ми. У книзі – багато інформації про родину, про діяльність батька у комуністичні часи, звернення до преси, іноземних послів, правозахисників", - каже Віктор Зварич.

Наступні дві книги із трилогії письменник-суддя уже пише.

"Ми за свободу слова, кожен може написати все, що хоче, ми вирішили видати цю книгу. Тираж накладу – 2000 примірників, за домовленістю, 15% тиражу, тобто 300 примірників належить автору", - каже директор видавництва "Саміт-книга" Ігор Степурін.

Книгу на форумі продають за 60 гривень. Отож, гонорар автора становить 18 000 гривень. На Форумі видавців уже продано більше 200 примірників.

Наприкінці вересня книгу Зварича можна придбати у вільному продажу за вищою ціною – близько 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Як треба заробляти в тюрмі: 18 тисяч - авторський гонорар за першу книгу судді Зварича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі