вівторок, 17 січня 2017 09:00

Історія кохання ковбоїв-гомосексуалістів триває 20 років

Історія кохання ковбоїв-гомосексуалістів триває 20 років
Фільм "Горбата гора"

17 січня 2006 року на 63-й церемонії вручення "Золотого глобуса" у Лос-Анджелесі найбільше нагород зібрав фільм "Горбата гора". Стрічка канадця тайванського походження Енга Лі про кохання двох ковбоїв-гомосексуалістів перемогла в чотирьох із семи розділів, у яких була номінована.

Актори Хіт Ленджер і Джейк Джилленгал грають у фільмі двох коханців-геїв. Сценарій написано за оповіданням Анні Проулкс про друзів-ковбоїв, історія взаємин яких налічує двадцять років. На торішньому кінофестивалі у Венеції стрічка здобула головний приз — "Золотого лева". Разом з "Горбатою горою" в цій номінації були представлені "Відданий садівник", "На добраніч і щасти", "Виправдана жорстокість" і "Матч Пойнт". Але "Горбата гора" випередила і в інших категоріях — "найкращий режисер", "найкращий сценарій", "найкраща пісня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінокритики назвали кращі фільми десятиріччя

Дія "Горбатої гори" відбувається в 60-і роки, в штаті Вайомінг, США. Молоді хлопці Еніс Дел Мар та Джек Твіст знайомляться при наймі на сезонну роботу. Їх наймають пасти вівці на високогірних літніх пасовищах біля Горбатої гори, вдалині від обжитих місць. Одного разу вночі після чимало випитого віскі, вони вступають в сексуальний зв'язок. Так починається їхній роман. Чоловіки змушені потім все життя приховувати свій зв'язок від близьких людей.

Наступного року фільм "Горбата гора" нагороджений трьома преміями "Оскар"за найкращу режисерську роботу, найкращий адаптований сценарій та найкращий саундтрек (номінувався у восьми категоріях, в тому числі як найкращий фільм). У березні 2016 року фільм увійшов до рейтингу 30-ти найвидатніших ЛГБТ-фільмів усіх часів, складеному Британським кіноінститутом.
Зараз ви читаєте новину «Історія кохання ковбоїв-гомосексуалістів триває 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі