пʼятниця, 22 серпня 2014 12:38

Індія заборонила прокат фільму про вбивство Індіри Ганді

Індія заборонила прокат фільму про вбивство Індіри Ганді
Фото: womie.ru

Індія заборонила прокат фільму про вбивство колишнього індійського прем'єр-міністра Індіри Ганді за "звеличення" її вбивць, повідомляє Associated Press.

Мова йде про індійському фільмі Kaum De Heere, назву якого можна перевести як "Діаманти суспільства". У комісії, яка сертифікує картин вважають, що автори стрічки звеличують вбивць Ганді, що може призвести до протестів.

Представник комісії зауважив, що потенційну загрозу для правопорядку в картині побачили в міністерстві внутрішніх справ Індії. Причому претензії до кінематографістам виникли не тільки тому, що вони нібито звеличують вбивць Ганді, але й тому що в той же час схвалюють їхню страту.

Прем'єра фільму мала відбутися в кінотеатрах на півночі Індії в п'ятницю 22 серпня.

Ганді була вбита в 1984 році двома власними охоронцями, які були сикхами. Висувалася версія, що вони зробили це аби помститися за придушення урядом Ганді повстання сикхів, в ході якого військові осквернили головну святиню цього народу - Золотий храм в Амрітсарі.

Після вбивства Ганді країну захлеснула хвиля масових акцій, спрямованих проти сикхів, в результаті яких загинули більше двох тисяч представників цього народу.

Зараз ви читаєте новину «Індія заборонила прокат фільму про вбивство Індіри Ганді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі