вівторок, 13 березня 2012 10:43

Фільм "Август. Восьмого" не знімали з прокату в Україні

Фільм "Август. Восьмого" не знімали з прокату в Україні

Державне агентство України з питань кіно не забороняло прокат російської кінострічки "Август. Восьмого", повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу відомства. Співрозмовники агентства повідомили, що зараз відомством розглядається заявка на отримання фільмом прокатного свідоцтва, а десятиденний строк, передбачений для цього, ще не закінчився.

Раніше повідомляли, що фільм, який розповідає про військові дії в Південній Осетії в серпні 2008 року, був знятий з прокату після того, як в Міністерство культури звернулися представники партії "Свобода" та грузинської діаспори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна рада заборонила фільми, які пропагують насильство та алкоголізм

Фільм "Август. Восьмого" вийшов в широкий прокат в Росії 23 лютого 2012 року, а офіційна прем'єра картини відбулася 21 лютого. Фільм позиціонується як любовна історія на тлі збройного конфлікту, в якому російські та південноосетинські підрозділи протистояли грузинським військам. Картина була знята російським режисером Джаніка Файзієва.

За кілька днів до російської прем'єри "Августа. Восьмого" в пресі з'явилися повідомлення про те, що картину "Август. Восьмого" відмовилися показувати в Баку, пославшись на "неоднозначну реакцію в азербайджанському суспільстві і заклопотаність в грузинському".

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Август. Восьмого" не знімали з прокату в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі