четвер, 22 листопада 2012 10:39

"Філіпінські оператори каруселей – опора США!" - огляд прем'єр 22 листопада

"Філіпінські оператори каруселей – опора США!" - огляд прем'єр 22 листопада
Кадр з фільму "Брудна кампанія за чесні вибори". Фото: kinopoisk.ru

На цьому тижні найбільше пощастило наймолодшим кіноманам – на широкі екрани України виходить яскрава анімація "Вартові легенд". Більш дорослим любителям кіно прийдеться до смаку комедія "Брудна кампанія за чесні вибори", яка стане свого роду комічним відлунням нещодавніх виборів.

Вартові легенд

"Сон скінчився – тепер страх пануватиме у світі…" - загрозливо попереджає злий дух Кромішник. Ця стрічка – свого роду "Месники" для молодшого шкільного віку. Головні герої тут не Тор, Залізна Людина і компанія, а Санта Клаус, Великодній Кролик, Зубна Фея, Пісчана Людина – словом, ті, без чиєї магічної сили дитинство просто не може обійтись. Для того, щоб протистояти Кромішнику, який вирішив наслати на світ темряву, герої об'єднуються в команду "Вартових легенд". В боротьбі зі злими силами буде корисним талант кожного з них.

"Навіть найменших глядачів вразить ця яскрава, напружена та гіпертрофована фентезі-історія, в котрій є, звичайно, чарівні і красиві моменти. Проте, інколи ця стрічка замість того, щоб ненав'язливо подобатись глядачеві – нагадує вибух на фабриці іграшок" – Variety.

Брудна кампанія за чесні вибори

"Філіпінські оператори каруселей – опора США!" - проголошує герой цієї стрічки, який намагається перетягти на свій бік якомога більше виборців. Подібний абсурд зовсім нещодавно доводилось чути і українцям. В центрі цієї комедії – двоє кандидатів на місце в палаті Представників США. Кожен з них використовує свої особливі методи привернення уваги. Незважаючи на те, що ця історія вигадана від початку і до кінця – в ній неважко зустріти правдоподібні епізоди.

"Стрічка приваблює вдалим поєднанням комічних талантів двох акторів і нескінченним потоком жартів, більшість з яких змушують від сміху хапатись за живіт. Головний недолік фільму – геть фальшивий фінал" – Empire.

Соловей-розбійник

- Кого будемо вбивати?

- Кого душа моя бентежна забажає… але спочатку дурнів та зрадників – відповів головний герой, перезарядивши автомат.

В центрі сюжету – зухвалий романтик, "просто розбійник" та анархіст, який вирішує самостійно встановити справедливість в своєму рідному краю. При цьому на озброєння він бере лише своє божевілля та автомати. Шаленства та драйву в цій стрічці більше ніж правдоподібності, а перестрілок – більше ніж розмов. Зупинити злодія спробує таємний агент Н7, якому, однак, доведеться нелегко.

"Фільм нагадує карикатурний лубок про легендарну російську душу, що бешкетує заради самого бешкету" – TimeOut Москва.

Затока

"Якщо ви знайдете цей відеозапис – будь ласка, опублікуйте його" - просили герої цієї стрічки, які стали свідками жахливої екологічної катастрофи. За легендою, правдоподібність якої масирується протягом всієї картини, на одне американське містечко нападають загадкові комахи. Ці паразити проникають у все живе і з'їдають його зсередини. Уряд держави намагався скрити жахіття, які там відбувались, але окремі жителі знімали все, що відбувається, на відео і викладали його в інтернет. Власне з цього і було змонтовано цю стрічку…

З розвитком сюжету ця історія стає все більш і більш безглуздою, а акцент на екологію в стрічці лише знижує її напругу - Los Angeles Times.

Місіма. Фінальна глава

Картина розповідає про останні години життя легендарного письменника Юкіо Місіми, який помер 25 листопада 2012 року. Сюжет стрічки детально відтворює цю подію: Юкіо прибув на базу сухопутних військ і закликав солдатів до заколоту. Однак письменника проігнорували, що змусило його провести обряд самогубства сеппуку.

Автор стрічки – один з найяскравіших режисерів сучасної Японії Кодзі Якамацу – намагається вдуматись в причини, які підштовхнули такого естета та інтелектуала, як Місіма, на цей відчайдушний самурайський вчинок. Картина приймала участь в "Особливому погляді" Каннського кінофесту – другій за значенням програмі цього форуму.

Сироп

Ця стрічка покликана показати сучасний споживацький світ у всій його недбалості та дурості. Однак через недосвідченість фільммейкерів, які над нею працювали, – ці негативні риси передаються самій картині. Події розгортаються в компанії, яка виробляє газовані напої. Молоді та дуже амбітні співробітники фірми намагаються якнайскоріше пробитись на вершину кар'єрної драбини, що призводить до, часом, дуже комічних ситуацій.

"Невміла манера зйомки поєднується в цій стрічці з зухвалою акторською грою молодих недосвідчених акторів – що ще можна сказати про цю стрічку" - Cinemablend.

Зараз ви читаєте новину «"Філіпінські оператори каруселей – опора США!" - огляд прем'єр 22 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі