середа, 06 травня 2015 13:16

"Якби Майдан змінив усіх, не було б ніяких ватників" - Кокотюха

"Якби Майдан змінив усіх, не було б ніяких ватників" - Кокотюха

Вийшла 52-га книга українського письменника Андрія Кокотюхи "Вогняна зима". Новий роман - це зображення подій Революції гідності. Автор розповідає, як пройшла зима 2013-2014 років по дві сторони барикад.

"Вже 23 січня, після того, як почались викрадання людей та напади на Автомайдан, я знав, що книга називатиметься "Вогняна зима", а в ній буде епізод про сутички автомайданівців з ментами. Рішення писати книгу прийшло значно пізніше, - автор зазначає, що він не хотів розтягувати написання роману, але й похапцем розповідати про такі події не було можливим. - Я розумів лише одне, що рано чи пізно це треба зробити"

"Нічого ексклюзивного я для себе на Майдані не знайшов. Крізь книгу проходить така тема, що люди вийшли на Майдан кожен за своє. Але їх об' єднала одна мета - зробити так не допустити ще однієї такої зими. Та все-рівно кожен відчував замах не на права всієї країни, а на його особисті. Це була дуже особистісна революція"

"Майдан не зміг змінити всю Україну. Є цикл фільмів у групи Вавілон 13 "Зима, що нас змінила". Немає ніяких "нас". Якби це змінило усіх, то не було б ніяких ватників"

"Не дивлячись на те, що на Майдан приїжджало багато людей, що багато вийшло киян, більше 5-6 мільйонів там не стояло. А де були інші, умовно кажучи, 35 мільйонів громадян України? Забили!Я особисто бачив таких людей і про них також написано в мене в книзі", - розповідає Андрій.

За сюжетом успішний бізнесмен перетворюється на активіста Автомайдану, продавчиня косметики стає волонтеркою, а беркутовець намагається розправитися з "майданутими".

"З одного боку ,здавалось би, що вже багато чого помінялося за 23 роки, а виявилось, що не так вже багато змін відбулося з країної та людьми"

"Якщо говорити про книгу "Вогняна зима", то це художній твір, де я як автор максимально відсторонився від документалістики і почав мислити образами. Тому навіть, якщо в книзі хтось себе побачить — це добре. Але я не намагався створити ані ворогів, ані друзів". 

Зараз ви читаєте новину «"Якби Майдан змінив усіх, не було б ніяких ватників" - Кокотюха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі