понеділок, 21 вересня 2015 13:05

Подвійне перетворення Тома Харді у фільмі "Легенда"
7

1 жовтня в прокат виходить кримінальний трилер "Легенда", в основі якого зліт і падіння легендарних близнюків Крей.

Оскароносний сценріст і режисер стрічки Брайан Хелгеленд виконав мрію мільйонів і помістив у свій фільм одразу двох Томів Харді. "Легенда" обіцяє увійти в історію кінематографа і стати класикою серед фільмів про гангстерів.

Фільм оснований на реальних подіях, у центрі сюжету історія близнюків Реджі і Ронні Крей, культових фігур злочинного світу Великобританії 1960-х років. Брати Крей у 60-х були такими ж іконами в злочинному світі, як Бітлз в музиці.

Обидві головні ролі виконав Том Харді, особливо відомий за фільмами "Початок", "Божевільний Макс: Дорога люті", "Воїн", "Темний лицар: Відродження легенди". Також у фільмі знімалися британці Терон Еджертон, Пол Беттані і Девід Тьюліс і австралійська актриса Емілі Браунінг.

Глядач багато дізнається про братів через бачення дружини Реджі, Френсіс Ши (Емілі Браунінг). В її очах вони поєднували у собі звабливу привабливість і неймовірну жорстокість.

"Френсіс кохає Реджі і тому розуміє його. Я вирішив, що спостерігаючи її очима, аудиторії теж буде простіше зрозуміти його. Адже я не хочу його судити. Він мій персонаж, хлопець, про якого я роблю фільм ". - Брайан Хелгеленд.

"Спочатку я хотів знайти Реджі. Коли я пишу, я не думаю про актора, я думаю, про персонажа. Я міркував: один хлопець у ролі обох героїв - ідея на деяких рівнях приваблива. З іншого боку, є великий ризик заплутати глядача, коли він побачить на екрані два абсолютно однакових обличчя. У той же час, знайти двох підходящих, схожих один на одного хлопців - не так вже й просто. Я знав, що повинен був отримати Реджі першим, у будь-якому випадку. А для акторів, особливо таких як Том Харді - що вибирають характерні ролі - це найменш приваблива частина. Але я відразу подумав: ось він, мій Реджі! А Том весь час говорив про Ронні. Зрештою він сказав "Я згоден, але тільки якщо я зможу грати і Ронні теж"

Брайан Хельгеленд уперше почув про близнюків Крей у 1998 році.

Згодом, слухаючи безліч оповідань про братів і дізнаючись про них із книг, Хелгеленд заплутався. Занадто багато було невідповідностей. З одного боку - нескінченні розповіді про необтесаних Робін Гудах, які допомагають бабусям переходити дорогу. З іншого боку - історії, наповнені садизмом і психозом.

"Правда про них здавалася дуже невловимою, і чим більше я досліджував цю тему, тим більше думав, "Ви знаєте, я не впевнений, що дійсно хочу знімати фільм про цих хлопців". Тому що я не міг їх зрозуміти ".- Брайан Хелгеленд.

Але все ж, зібравши майже всю літературу про братів, Брайан відправився до Лондона. Там він зустрів поплічників і знайомих гангстерів Крей.

Цілеспрямованість Брайана виявилась виправданою і тепер ми можемо побачити справжню "Легенду": між фактом і вимислом, назва фільму задає тон.

На питання, як поставилися б справжні Крей до його фільму, Хелгеленд відповідає: "Напевно, Реджі б сказав: "Цілком справедливо. Ось так воно і було ". А Ронні? - "Мені здається, що Ронні насолоджувався б тим фактом, що його зіграв Том Харді".

Зараз ви читаєте новину «Подвійне перетворення Тома Харді у фільмі "Легенда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі