Ексклюзиви
середа, 10 квітня 2013 16:40

"Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею" - у Києві відкрилася виставка Ніни Денисової
19

Фото: Фото: Світлана Корженко

9 квітня у столичній галереї "АВС-арт" відкрилася виставка картин художниці Ніни Денисової. Показують майже 20 абстрактних полотен.

"Кожна робота Ніни Денисової – це повернення прадавніх символів у наш раціональний світ, який зруйнував здатність людини реагувати на справжнє. В її живописі утверджується архетипна символіка. Свій раціоналізм художниця змогла підкорити глибинній інтуїції, дати своєму мистецтву повноту, наближену до сакрального мистецтва. Ніна змогла віднайти в ізольованому належність до традицій, створити форму, яка відображає духовне бачення", - сказала мистецтвознавець Оксана Ременяка.

"Мистецтво Ніни Денисової не асоціюється з ринком. В неї є небо і земля і в цьому просторі вона вільна. Живопис Ніни Денисовї приречений на те, щоб жити", - додала директор галереї Алла Маричевська.

Ніна Денисова народилася в російському місті Златоусті, куди під час війни евакуювали її батьків. 1961-го року закінчила Дніпропетровське художнє училище. Проілюструвала більше 40 дитячих книжок.

"Книжка - це особливий простір, в якому дуже цікава працювати. Але там художника стримує заданий текст. А інколи хочеться побути в інтимній ситуації, створити щось самому від початку до кінця. В такі моменти малюю картини. Я не перестаю дивуватися малярству. Найпростішими засобами - лінією, кольором, цятками вдається відкрити таїну світу", - сказала художниця.

На виставці показують майже 20 картин Ніни Денисової. Є роботи 1996-го та 2012-го років.

"Для цієї виставки підібрала картини різних років, щоб глядачі могли побачити відмінність. Але коли зайшла в майстерню і подивилася на ці роботи, зрозуміла, що вони - єдині. Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею" - сказала Ніна Денисова.

Екс-міністр культури Василь Вовкун на відкриття виставки прийшов з онуком 5-річним Андрієм. Він підводив його до картин і розказував, що на них намальовано.

"На цій виставці видно, як мистецтво повністю виплескує себе на полотні. Інші художники мають дивуватися, що ще не додумалися до цього, а Ніна Денисова вже це все намалювала", - сказав Василь Вовкун.

"Якби я зайшов на виставку випадково, і не знав, хто автор цих картин, мені все одно здалося би, що їх намалювала молода і просунута художниця. Картини вражають різноманітністю та кількістю ідей. В них є рідкісне поєднання декоративності і концептуальності", - поділився своїми враженнями про виставку художник Анатоль Степаненко.

Зараз ви читаєте новину «"Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею" - у Києві відкрилася виставка Ніни Денисової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі