вівторок, 17 травня 2011 21:40

Донецький оперний поставив "Турандот" за рекордних 1,2 мільйона

 Донецький оперний поставив "Турандот" за рекордних 1,2 мільйона

Найдорожчу постановку за всю свою історію презентував 17 травня Донецький національний театр опери і балету.

Прем'єра опери Джакомо Пуччіні "Турандот" для донецького глядача відбудеться 29 травня, а до продукту донецької сцени вже придивляються імпресаріо з Японії та Іспанії.

Про це Gazeta.ua повідомив народний артист України і художній керівник театру Вадим Писарєв.

У постановці, яку готували близько року, задіяні іноземні зірки: іспанський тенор грузинського походження Георгій Меладзе, який виконає партію Калафа, і японка Мікі Морі у ролі Лю.

Партію принцеси Турандот готує провідна солістка театру, заслужена артистка України Тетяна Плеханова.

Глядачів, за словами режисера Олександра Лебедєва, запрошеного з Санкт-Петербурга, збираються дивувати дорогими костюмами та декораціями, а головне - точною передачею містичної атмосфери, яка відповідала задуму автора світового шедевру.

"Від гніву Турандот буде "оживати" голова дракона, а дитячий хор не вийде на сцену, але глядач почує голоси дитячих душ і буде обертатися, шукати їх", - заінтригував диригент - постановник вистави, народний артист України Василь Василенко.

"На "Турандот" ми витратили 1,2 мільйони гривень з коштів театру, - повідомив Вадим Писарєв. - Але це такий спектакль, на якому неможливо економити. Він може годувати трупу років 10. Думаю, виставу буде продано в Японію і до Іспанії. За сезон ми були 4 рази на гастролях - в Німеччині, Швейцарії, Іспанії, Китаї й Америці. Виступали на найпрестижніших майданчиках, і ніде не було вільних місць. Театр окуповує себе іноземними гастролями, за кордоном у нас більше прихильників".

Вадим Писарєв зазначив, що арешт "тігіпківця" Владислава Дрегера, який є меценатом і другом театру, став для нього ударом.

"Позначився його арешт, звичайно ж, і ще позначиться, - підкреслив Писарєв. - Наприклад, він міг би сплатити гонорар іноземним артистам - гонорар складає 2,5 тис. євро за вступ. Але Морі і Меладзе виросли на Пуччіні, Меладзе - один з кращих в Європі. У цих виконавців є чому повчитися, ми не могли без них обійтися".

Депутат Донецької облради Владислав Дрегер був головним спонсором ряду міжнародних фестивалів. Наприклад, на конкурс балетного мистецтва імені Сержа Лифаря бізнесмен витратив близько 110 тис. доларів (весь призовий фонд).

Як повідомлялося раніше, 25 квітня за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах затримано донецького мільйонера і депутата облради Владислава Дрегера.

За версією слідства, в 2006 році його помічники заволоділи майном одного з колективних підприємств Харцизька Донецької обалсти. Цим вони завдали шкоди в 33 млн. грн.

Схожа ситуація сталася в житті мільйонера півтора роки тому, але того разу слідчий наїзд на Дрегера не увінчався успіхом.

Владислав Дрегер під час минулих виборів пройшов до Донецької облради, як обласний лідер "Сильною Україною".

Зараз ви читаєте новину « Донецький оперний поставив "Турандот" за рекордних 1,2 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі