четвер, 02 травня 2013 16:37

Дизайнери рахують збитки, бо не розпродали весняної колекції

Дизайнери рахують збитки, бо не розпродали весняної колекції
Фото: vkurse.ua

Рукавиці, плащі, шкірянки, хутряні жилетки і панчохи складає у ящики Дарина Пархоменко, продавець одягу на столичному ринку "Даринок". Розпродати весняне вбрання тепер їй не допоможуть навіть знижки.

"У людей не так багато грошей, щоб вже зараз купувати одяг не осінь, - зауважує продавець. – Більшість до Великодня купують сукні, сорочки, літні джинси та спідниці. Кому зараз продасиш шкірянку, коли на вулиці понад 20 градусів тепла?".

Жінка каже, що одяг на весну не продали через затяжну зиму.

"Добре, що власниця точки не навезла багато товару, бо тримати його нема де. Дуже мало місця, в магазині ледь вистачає полиць і вішалок для літнього товару. На весняному одязі розраховували заробити понад 100 тисяч гривень, а дохід – менше 40 тисяч. За квітень купили тільки чотири шкіряні куртки. Дівчата ще трохи купують панчохи, а жилетки взагалі мало запитують".

Столичний стиліст Андрій Крикота каже, що дизайнери багато втратили, не розпродавши весняної колекції.

"На вулиці весна, а люди вже активно носять літнє вбрання, - зауважує Крикота. – Часто моду нам диктують не тільки покази мод і глянцеві журнали, а й погодні умови. Цього року ми весну пропустили. Уявляєте, скільки втратили дизайнери, не розпродавши весняної колекції? Ми настільки швидко перескочили з зими на літо, від морозів до різкого потепління, що навіть не встигли поносити весняні плащі, шкіряні куртки і хутряні безрукавки. Багато товарів бутики не встигли навіть розвішати і повитягати з ящиків. Невідомо, чи вдасться їх розпродати восени, бо на цей сезон уже передбачені нові колекції, які матимуть не схожі на весняні тенденції та особливості крою і пошиття".

На полицях магазинів залишилися теплі сукні з довгими рукавами, кольорові панчохи, лосини і плащі.

 

Зараз ви читаєте новину «Дизайнери рахують збитки, бо не розпродали весняної колекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути