середа, 26 листопада 2014 12:57

Директор музею російського мистецтва створив серію картин про старий Поділ
3

26 листопада в галереї "Мистецька збірка" відкривається персональна виставка Юрія Вакуленка "Таємничий нічний Поділ".

У новій серії Юрій Вакуленко втілює романтичну атмосферу старого Києва. На його полотнах оживають покинуті будівлі з чорними дірами замість вікон і дверей.

Таємниці Подолу відкриваються художнику, коли люди розходяться по домівках, запалюються ліхтарі, і дзвенить останній трамвай. Сам художник каже про свою серії так: "Відносно недавно я оселився на Подолі, в будинку, який має більш ніж столітню історію. День за днем, повертаючись додому, я дізнавався все нові й нові таємниці стародавнього Подолу. Іноді я виходив на вулицю пізно ввечері і заглядав в найтемніші і таємничі місця, відкриваючи для себе старі будинки, які вночі оживають і сяють внутрішнім світлом, витісняючи з карти і розчиняючи в темряві схематичні і невиразні новобудови".

Юрій Вакуленко - український живописець, експерт з антикваріату. З 2004 р - директор Національного музею російського мистецтва. З 1990 року його персональні виставки проходили в Україні, Італії, Угорщини та Іспанії. Картини знаходяться в музейних зібраннях Києво-Печерського заповідника, Національного музею російського мистецтва, в приватних колекціях. Роботи виставлялися на аукціонах MаcDougall's і "Корнерс". Член-кореспондент Петровської академії наук і мистецтв у Санкт-Петербурзі, доцент кафедри експертизи Академії культури, заслужений діяч культури.

Зараз ви читаєте новину «Директор музею російського мистецтва створив серію картин про старий Поділ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі