вівторок, 21 червня 2016 13:33

"День музики" пройшов у Харкові
11

Фото: glavnoe.ua

Свято "Дня музики" втретє пройшло у Харкові. У ньому взяли участь понад 100 артистів різноманітних стилів і напрямків. За день харківські музиканти "награли" на 122 год., повідомляє glavnoe.ua.

До організації свята залучили художників, акторів, танцюристів, перформерів, шанувальників кіно і велосипедистів.

Для артистів "День музики" став можливістю виступити у незвичайних місцях. Щороку з'являються нові майданчики, стилі, музиканти та проекти з суміжних сфер мистецтва. Цьогоріч фестиваль був платформою для багатьох молодих музикантів - у місті працювали 30 відкритих і закритих площадки.

Свято родом із Франції. Виникло у Парижі 1982 року, а вже 1985-го набуло міжнародної популярності. 1987-го святкування відбулися у 50-ти країнах. У 2014 році "День музики" відзначили в 450-ти містах 116-ти країн, від Франції та Німеччини до Коста-Ріки і Китаю.

Один із основних його принципів - доступність. Будь-яке дійство цього дня - безкоштовне для слухачів і неприбуткове для організаторів.

Організатор свята - ініціативна група "День музики в Харкові".

Зараз ви читаєте новину «"День музики" пройшов у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі