середа, 18 травня 2011 18:16

Чічкан зобразив Монро та Софі Лорен мавпами
21

Фото: Фото: Наталя Чубенко

Вчора художник Ілля Чічкан в столичній галереї "Колекція" презентував свій новий проект Monkeywood. Митець зобразив Софі Лорен, Мерлін Монро, Енді Ворхола та інших відомих особистостей в образах мавп. На презентацію прийшли скульптор Олег Пінчук, директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна, художники Олександр Ройтбурд та Сергій Поярков, телеведучі Василіса Фролова та Микола Вересень.

Чічкан каже, що ця виставка є продовженням великого проекту "Психодарвінізм". Зараз художник досліджує зворотню еволюцію людського мислення через логотипні кіно-образи 20 сторіччя. Ідея проекту виникла під час відвідання ним Болівуду - індійського зразка Голлівуду.

Також митець представив експозицію Monkey Business. Це серія робіт виконана на грошових купюрах різних країн. Поверх портретів історичних постатей Ілля Чічкан намалював мавп. В цьому йому допомагав син Давід.

"Я був із дружиною в Лондоні. Вона поїхала у справах. А я чекаючи на неї, почав малювати мавп на британських фунтах. Прямо на портретах королеви, гарно вийшло. Друзям і мені самому сподобалася ця ідея. Вона надає купюрам іншої цінності і ще раз демонструє, що гроші — це умовність", - сказав художник.

"Ілля молодець. Завжди цікаво приходити на його виставки. Дуже хочу, щоб він намалював мій портрет в такому стилі. Вже навіть натякала йому, мабуть, він не зрозумів", - розповіла Наталія Заболотна.

"Маю колекцію сучасних художників. Двадцять картин навіть висить в моєму кабінеті. Але такий портрет там буде не скромно вішати. Він скоріше підходить для домашньої експозиції", - додала вона.

Виставка триватиме до 7 червня.

Зараз ви читаєте новину «Чічкан зобразив Монро та Софі Лорен мавпами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі