середа, 02 листопада 2011 13:15

"Червона рута" повертається до Столиці
17

З 17 по 20 листопада 2011 року у Києві відбудеться ХІІ Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики "Червона рута".

У програмі фестивалю "Червона рута" - фінальні конкурси у шести музичних жанрах (популярної, сучасної танцювальної, акустичної, рок, іншої музики та українського автентичного фольклору) та Гала концерт переможців фестивалю.

17 вересня 1989 року в Чернівцях відкрився перший фестиваль української сучасної пісні та популярної музики „Червона рута". Починаючи з 1989 року, він став основним постачальником зірок для вітчизняної естради: Олександр Пономарьов, Марина Одольська, Руслана, Ані Лорак, Катя Бужинська, Альоша (Олена Кучер), Віктор Павлік, гурти „ВВ", „Брати Гадюкіни", „Скрябін", „Тартак", „Танок на майдані Конго", „Піккардійська терція", „Мертвий півень", „Моторолла", „Плач Єремії" та багато інших.

За 22 роки відбулось одинадцять фестивалів „Червоної рути" у різних містах: Чернівцях, Запоріжжі, Харкові, Донецьку, Сімферополі, Севастополі, Дніпропетровську, Києві. І, після ювілейної Червоної рути – 2009 у Чернівцях, Фестиваль знову завітає до столиці.

Особливу увагу цьогорічний фестиваль привертає появою нового жанру – українського автентичного фольклору. Він додався вперше і буде представлений у трьох напрямках. Традиційний народний спів - виконання українських народних пісень в автентичній давній манері співу, обрядові дійства - календарні обряди, звичаї молодіжних зібрань і дозвілля, обряди родинно-побутові, юнацькі та дитячі, народна інструментальна музика – гра на традиційних народних інструментах в автентичній давній манері, кобзарсько-лірницька традиція. Виконавцями фольклору, як і в інших жанрах є молодь.

Як завжди участь конкурсантів у фінальних змаганнях не потребуватиме жодних вступних внесків, а вхід для глядачів на конкурси та концерти фестивалю „Червона рута" - вільний.

Зараз ви читаєте новину «"Червона рута" повертається до Столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі