понеділок, 19 грудня 2016 14:59

"Це книга-помічник тим, у кого все погано" – вийшов підручник із саморозвитку

"Чоловік вирішує покінчити життя самогубством. Причин багато: дитячі травми, смерть матері, неможливість реалізуватись на роботі. Врешті, його кидає дівчина", – розповідає перекладачка Анна Роговченко про книгу "Бог завжди подорожує інкогніто" французького письменника і психолога Лорана Гунеля. Роман вийшов у видавництві "Клуб сімейного дозвілля".

"Головний герой – Алан Грінмор жив, як трапиться. Робив, що кажуть, працюючи менеджером у агентстві з пошуку персоналу. Вірив, що від нього нічого не залежить, доки без жодних пояснень його не залишила кохана дівчина. Рішення померти – результат життєвої перевтоми. Від стрибка з Ейфелевої вежі Алана рятує незнайомець, запропонувавши угоду: той навчить його керувати власним життям, але в обмін на зобов'язання виконувати всі доручення. Виконуючи ці дивні задання, Алан відчуватиме, що змінюється сам, починає краще розуміти колег, мотиви їх вчинків, переймається проблемами раніше ненависної фірми. Тільки потім усвідомлює, що не знає навіть справжнього імені свого рятівника. Не уявляє, що той замислив".

  Лоран Гунель "Бог завжди подорожує інкогніто"
Лоран Гунель "Бог завжди подорожує інкогніто"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У вухах французів – російська пропаганда. А де українське радіо? Його навіть в Україні немає" – Ярослав Мельник

Анна Роговченко каже, що це книга для тих, у кого все погано.

"Є пояснення принципів життя в соціумі, практичні вправи, як себе перебороти. Якби у моєму житті трапився такий "тренер", з одного боку, я раділа б, що є наставник. З іншого – нервувала. Для чого якомусь пану зі мною вовтузитись? Наприкінці все стає на свої місця. Цей роман - підручник з художнім обрамленням. Уроки Дюбрея (рятівника Алана. - ред.) – суть підручника, а художнє обрамлення допомагає їх засвоїти простіше. Назва книга – це слова Ейнштейна: "Випадок - це Бог, який завжди подорожує інкогніто". Те, що атеїсти вважають серією випадків, віруючі люди вважають Божим промислом. Життя складається з фрагментів, а фрагменти – це серія випадків, які ведуть до того чи іншого результату. Щось сталось, але ви не розпізнали "Божу руку" – отже, Бог пройшов повз вас інкогніто. З книги найбільше запам'ятала фразу "Жертви не бувають щасливими" – це повторюватиму, коли захочеться себе пожаліти, замість встати і діяти".

Google назвав 5 найпопулярніших книг у світі.

Зараз ви читаєте новину «"Це книга-помічник тим, у кого все погано" – вийшов підручник із саморозвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі