середа, 27 серпня 2014 17:39

Боб Ділан випустить збірник з 30 невідомими піснями

Боб Ділан випустить збірник з 30 невідомими піснями
Фото: AFP

Американський рок-музикант Боб Ділан випустить повний збірник The Basement Tapes Complete 4 листопада, повідомляє USA Today. Він буде включати в себе 30 пісень, яких ще ніхто не чув, а також 138 відомих, але раніше не видавалися композицій. Всі записи планується опублікувати на шести компакт-дисках.

Як пише видання, більшу частину музичного матеріалу вперше видадуть в цифровому форматі. Окрім нових композицій, музикант представить кавери на пісні Джонні Кеша, а також альтернативні версії пісень Blowin' In The Wind і It ain't Me Babe. Укорочена версія збірки на двох дисках також буде випущена 4 листопада разом з трьома вініловими пластинками.

The Basement Tapes - збірка пісень Боба Ділана і групи The Band, записаних в період з 1967 по 1975 рік. Реліз альбому відбувся в 1975 році. Музиканти підготували понад 100 пісень, але цілком збірник жодного разу не видавався.

Багато пісень Боба Ділана, приміром, Blowin' in the Wind або The Times They Are a-Changin, стали гімнами руху за громадянські права у США. Журнал Rolling Stone назвав Ділана другий за значимістю після The Beatles фігурою в історії рок-музики. Музикант є дев'ятиразовим володарем премії "Греммі", крім того, в 2000 і 2001 році він удостоївся "Оскара" і "Золотого глобуса" за саундтрек до фільму "Вундеркінди".

Зараз ви читаєте новину «Боб Ділан випустить збірник з 30 невідомими піснями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі