четвер, 25 жовтня 2012 20:00

Блогери зняли документальний фільм, як Єфремов розвалив завод на Донбасі

Блогери зняли документальний фільм, як Єфремов розвалив завод на Донбасі

Донецькі блогери зняли документальний фільм "Стахановский могильщик " про коксохімічний завод, розграбований на початку 2000-х структурами "регіонала" Олександра Єфремова. Тоді депутат був губернатором Луганської області.

Автори показали територію, де колись працював завод коксохімії у місті Стаханові Луганської області. Тепер там руїни цехів, сміття і терикони. Залишки заводу блогерам показав останній директор підприємства Сергій Тітов. Він на камеру розповів про долю підприємства.

"У 1998-ому область очолив Олександр Єфремов, якому приглянувся Стахановський коксохімічний завод, - каже чоловік у фільмі. - За кілька років комерційні структури чиновника зробили з підприємства банкрута. Обладнання здали на металолом. Зараз на його місці — пустка".

Чоловік розповідає, що місцева влада забороняла купувати газ для заводу в будь-яких компаній, окрім ЗАО "Фонду", який відносять до впливу депутата Єфремова.

Ведучий документального фільму та один із її авторів — донецький журналіст Денис Казанський. Він відомий у блогосфері за ніком "frankensstein". Казанський писав статті для місцевих ЗМІ про долю Стахановського коксохімічного заводу. У фільмі він показує офіційні документи та листи від "Фонду" до керівництва підприємства, що підтверджує причетність нардепа-"регіонала" до розвалу підприємства.

У фільмі "Стахановский могильщик" грає гімн Партії регіонів. Денис Казанський іронізує словами: "Как выглядит "стабильность" в Стаханове". Каже на камеру, що Молоді Регіони могли би проводити свої молодіжні з'їзди на "прекрасній" території заводу, а так вона пустує собі без діла.

Зараз ви читаєте новину «Блогери зняли документальний фільм, як Єфремов розвалив завод на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

125

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі