понеділок, 05 жовтня 2015 14:59

Авторка вірша "Никогда мы не будем братьями" провела творчий вечір
9

Фото: Олег Жмаченко

Днями у Національному палаці мистецтв "Україна" провела творчий вечір українська поетеса Анастасія Дмитрук.

"Це вечір віршів про актуальне — про свободу, кохання, про війну. Вечір щирості для душі", - анонсувала захід Анастасія. Для творчого вечора Дмитрук разом із двома акторами і бандуристом підготувала театралізовано-поетичну постановку. Її супроводжували звукові ефекти. Анастасія читала вірші під стук коліс поїзда, звуки Революції Гідності, під романтичні музичні композиції. Поетеса представила нову програму "Розв'яжи за спиною крила", презентувала нові вірші і прочитала вже відомі глядачам рядки.

Свій знаменитий вірш "Никогда мы не будем братьями" Дмитрук прочитала у другій половині свого виступу. Читання супроводжувалися піснею литовського хору музичного театру Клайпеди. "За цей вірш мене полюбила Україна, а Росія, в свою чергу, внесла у список головних літературних ворогів", - пояснила Дмитрук.

Наприкінці вечора глядачі кілька разів просили Анастасию виступити "на біс". "Виступ на біс обов'язково буде, але наступного разу. Слідкуйте за анонсами. Цього року маємо зустрітись із вами як мінімум ще один раз", - сказала Анастасія.

На творчий вечір запросили бійців АТО. Цілий ряд місць виділили для добровольців полку "Азов". Після виступу вони довго не відпускали Анастасію зі сцени, дякували за творчість і запрошували її виступити на заводі "Атек", де рекрути полку проходять вишкіл перед відправкою на схід України.

"Завжди намагаємося покликати на такі заходи бійців АТО. Хоча Анастасія Дмитрук розповідала на своєму творчому вечорі про війну, але не обійшлося й без романтичної поезії. Сама Дмитрук не раз говорила, що хоче більше говорити про кохання, а не про бойові дії. Але ситуація в країні така, що й про трагедії треба говорити. Анастасія — одна з тих, хто допомагає не забувати про те, що відбулося. Не забувати про героїв", - каже Ольга Касьян, заступник голови правління "Всеукраїнського Альянсу Бійців та Волонтерів АТО".

Зараз ви читаєте новину «Авторка вірша "Никогда мы не будем братьями" провела творчий вечір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі