середа, 27 червня 2012 13:31

"Янукович був лише в українських газетах" - художниця зафіксувала 2012 рік
14

Показують 21 роботу із газетних вирізок
Фото: Фото: Андрій Шматов
Роботи розміщені у скляних вітринах. Є українські, російські, польські, чеські, французькі, американські, англійські та індійські
"Збираю газети з усіх куточків світу. З них вирізаю усі фотографії і компоную у рамці з першої сторінки. Мала по два примірники кожної газети. Коли вирізувала фотографії з однієї сторінки, на звороті знімки псувалися", - розповіла Жанна Кадирова на відкритті
Назва проекту прийшла одразу. Кожна з робіт — це натовп за версією окремої газети

26 червня у столичному ПінчукАртЦентрі відкрилася виставка "Натовп" київської художниці Жанни Кадирової. Показують 21 роботу із газетних вирізок.

"Над проектом працювала півроку. Багато астрологів казали, що 2012 року настане кінець світу. Я вирішила цей рік зафіксувати у газетних вирізках. Збираю газети з усіх куточків світу. З них вирізую усі фотографії і компоную в рамці з першої сторінки. Мала по два примірники кожної газети. Коли вирізала фотографії з однієї сторінки, на звороті знімки псувалися", - розповіла Жанна Кадирова на відкритті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Едіпів комплекс щодо Шевченка гальмує розвиток української культури" - Ройтбурд

"На передньому плані виставлені великі фотографії, за ними менші. Робила так, щоб створити ілюзію перспективи. Назва проекту прийшла одразу. Кожна з робіт — це натовп за версією окремої газети. Над однією роботою працювала по 2 дні, не розгинаючи спину. Найважче було вирізати фотографії. Бувало, робила це цілісінький день. Ввечері пальці боліли так, що не могла їх розігнути. В червні їздила на планер в Гурзуф. Замість того, щоб купатися на морі, сиділа в номері і вирізувала фотографії", - додала вона.

Роботи розміщені у скляних вітринах. Є українські, російські, польські, чеські, французькі, американські, англійські та індійські.

"Всі газети дуже різні. В індійських майже немає жінок. Там всі справи вирішують чоловіки. Жіночі фотографії використовують лише в рекламі. Фотографії президента Росії Володимира Путіна є в шістьох газетах — російській, індійській, польській, чеській, французькій і американській. Янукович був лише в українській", - поділилася художниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США помер офіційний художник п'яти Олімпіад

Вона також розповіла, що працюватиме над проектом до кінця року.

"Буду працювати над проектом до кінця року, - каже Кадирова. - Маю вдома ще 20 газет на різних стадіях. Усіх прошу, щоб привозили газети з далеких країн - Австралії, Монголії, Таїланду, Мозамбіку і Уганди. Сама газет ніколи не читала, про новини дізнавалася з інтернету. А коли почала працювати над цим проектом, зачитувалася багатьма статтями".

Зараз ви читаєте новину «"Янукович був лише в українських газетах" - художниця зафіксувала 2012 рік ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі