понеділок, 22 жовтня 2012 22:02

Андріївський узвіз може перетворитися на ярмарок - директор музею Булгакова

Андріївський узвіз може перетворитися на ярмарок - директор музею Булгакова
На думку києвознавця, Андріївський узвіз слід звільнити від будь-яких торгових точок взагалі. Фото: project.ukrinform.ua

Постійні виступи фольклорних ансамблів на Андріївському узвозі Києва можуть перетворити культурну вулицю міста на суцільний ярмарок.

Про це заявила сьогодні на прес-конференції директор музею імені Булгакова на Андріївському узвозі столиці Людмила Губіанурі.

"Усе літо на узвозі виступали фольклорні ансамблі. Я нічого не маю проти хорошого етно. Тільки завдяки цим майданчикам Андріївський узвіз може перетворитися на ще одну ярмарку, або друге Пирогово. Це вулиця міської культури, вона повинна мати абсолютно інший рівень та статус. Якщо на Андріївському будуть постійні пісні й танці, то він втратить свій рівень. Я абсолютно не підтримуватиму це і ми за цим стежитимемо", - розповіла Губіанурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю Андріївського узвозу мають вирішувати експерти, а не чиновники

Подібної думки притримується і києвознавець та громадський діяч Владислава Осьмак. За її словами, в першу чергу потрібно турбуватися про візуальний вигляд Андріївського узвозу і звільнити місце від будь-яких торгових точок.

"На ділянці, яка називається "круговий майданчик", передбачається якийсь критий павільйон, де відбуватимуться художні заняття з дітьми. Це, просто кажучи, кругла клумба перед Андріївською церквою, біля якої стоять ролети. Їх категорично потрібно прибрати, звільнивши це місце від будь-яких МАФів узагалі. Ніхто не подумав, який був первісний і головний потенційний напрямок Андріївського. А це візуальний образ узвозу, який потрібно максимально захищати і не псувати. Уявіть собі цирк шапіто між цими деревами, який блокує вид із узвозу, перешкоджає циркуляції автобусів, які привозять туристичні групи", - зазначила києвознавець.

Зараз ви читаєте новину «Андріївський узвіз може перетворитися на ярмарок - директор музею Булгакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі