вівторок, 23 серпня 2016 17:28

Андрія Шевченка зобразили на сторінках "Кобзаря"

 

Харківський художник 29-річний Павло Ніфантов створив незвичайний портрет Андрія Шевченка. Футболіста зобразив на сторінках з "Кобзаря". Роботу назвав "Червоно-чорний поет з жовто-блакитним серцем".

"Ідея виникла під час перегляду футболу. Побачив у фанатів "Мілана" банер з написом "Червоно-чорний поет".Так назвали Андрія через схожість із Тарасом Шевченоком. Тоді вирішив створити портрет, де відомі у нашій країні однофамільці пересічуться. Купив пожовтілого "Кобзаря" на ринку. Коштував не більше ста гривень. Для роботи знадобилося всього 27 сторінок" - розповідає Gazeta.ua Павло Ніфантов.

У висоту картина сягає 75 сантиметрів. Над нею художник працював упродовж місяця.

Павло Ніфантов створює два-три портрети знаменитостей на рік. Готові роботи дарує зображеним на них персонах. Усі картини відрізняються оригінальним підходом.

"Моя улюблена робота - портрет Кузьми. Я створив його з касетної плівки. Її довелося порізати на 1000 кусочків. Подарував роботу співакові під час концерту у Харкові. Невдовзі дізнався, що він загинув".

Одна з картин художника - зображення тенісистки Тетяни Перебийніс на тенісних м'ячах. За неї він отримав сертифікат з книги рекордів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сорочинському ярмарку побили маму Вєрки Сердючки

Зараз ви читаєте новину «Андрія Шевченка зобразили на сторінках "Кобзаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі