пʼятниця, 23 вересня 2011 18:56

"Акваріум" випустив альбом "Архангельськ"
18

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

Сьогодні ввечері у клубі "CDK МАИ " у Москві гурт "Акваріум" офіційно представляє свій останній альбом "Архангельськ".

За кілька днів до випуску альбому на СD-дисках "Акваріум" виконав кілька пісень з нового альбому на "Джаз-Коктебель". Учасники групи зізналися, вперше виступали під відкритим небом. Всі концерти "Джаз-Коктебель" проходять на березі моря біля гори Юнге.

"Це експеримент, коли граємо на відкритій сцені. Виступаємо лише на закритих майданчиках. Бо лише там можна отримати якісніший звук та атмосферу, яку мені необхідно створити. Як відомо, атмосфера свята на відкритому повітрі того дати не може. Проте, ми подумали, необхідно спробувати", - сказав Гребенщиков.

Гребенщиков поєднує  творчість "Акваріуму" з джазовим напрямком.

"Наш Ігор Тимофеєв був названий найкращим саксофоністом Росії. Коли в групі такі люди, куди діватися від джазу. Хоча, на мою думку джаз помер, коли почали грати електричну музику. І це висновки людей, які у цьому розуміються. Всі джазмени знають, що джаз припинив розвиватися ще в середині 60-х років. Коли змінилося життя. І для джазу не залишилося більше місця.  Те, що ми зараз називаємо блюзом. Ні! Це можна назвати формою, зміст вже не той. Стиль життя вже інший. Кожна музика народжується для якогось особливого способу життя. Для людей, які живуть ним повноцінно. Те, що гралося десь у  Міссісіпі на ганку у 1912 році, на трьох струнах, то був блюз.  Да! Він відтягував тих людей після їх життєвих негараздів", - зауважив Гребенщиков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребенщиков співав три години для переповненого залу театру Франка

Соліст "Акваріуму" сказав, що рок-н-ролу також вже немає.

"З якого ляду він міг жити, коли мертвий вже стільки десятків років?! Як кажуть спеціалісти: "Рок-н-рол помер, коли Елвіс Преслі пішов до армії". То були 58-59-ті роки. "Бітлз" "Роулінг стоунз" і всі інші, то все був поп, якщо вірити англійській комуністичній газеті "Морнінг стайлс". Хоча знаєте, помер не стільки рок-н-рол, скільки рокнрольний спосіб життя. Назви дуже швидко помирають, музика - залишається. Кожен розуміє це по-своєму. Те, що називається зараз, мені абсолютно до лампочки. Аби воно гарно звучало", - продовжив Гребенщиков.

Свої ж перші вірші Борис Борисович почав писати в першому класі.

"Пам'ятаю, тоді була відлига. По телебаченню демонстрували програму зі сцени Маріїнського театру. Вийшли всі відомі того часу барди. Не було лише Акуджави та Висоцького. І так тоді надихнувся тим, що там відбувалося, що негайно сів і написав першого вірша.  В якийсь момент, воно мало відбутися. Враховуючи те, що жив навколо музики, вона у мене з вух лилася. Як тільки навчився на гітарі пальці ставити, так, щоб хоч два акорди зіграти, тоді вже пішло! От якби повернути життя назад, я б до 1975 року знайшов професійного аранжувальника. Бо допустили багато прорахунків із записами. І я б зміг зробити їх краще", - припустив Гребенщиков.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Борис Гребенщиков порадував українських дітей-інвалідів (ФОТО)

До уваги публіки лідер "Акваріуму" відноситься позитивно.

"Коли на людину звертають увагу, вона робить свою роботу з більшим натхненням. Виходить більше та краще. Тому, найкращі артисти, вони схожі на молодих богів. Їх обожнюють усі, вони це відчувають і летять. Ми слухаємо цей політ, і летимо самі. Велика проблема, коли людина має розум та талант  і нікому не потрібна",  - підсумував Гребенщиков.

Зараз ви читаєте новину «"Акваріум" випустив альбом "Архангельськ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі