понеділок, 21 листопада 2016 18:13

34 грн коштує новий альбом гурту Metallica

34 грн коштує новий альбом гурту Metallica

Американський гурт Metallica випустив новий альбом під назвою Hardwired…To Self-Destruct. Він став першим за останні 8 років. Прихильник гурту, письменник Максим Кідрук розповів, чому передбачуваність - це добре, що таке довгі треки й чому забороняв друзям говорити про альбом.

Десятий студійний альбом американського гурту Metallica, що вийшов 18 листопада 2016 року на власному незалежному лейблі музикантів Blackened Recordings викликав багато обговорень. Як ви його оцінюєте?

- Порівняно з попередніми двома альбомами St. Anger та Death Magnetic - це найкраща робота. Альбом мало в чому поступається "Чорному альбому", тобто найкращому альбому Metallica. Найпродаванішому альбому за всю історію рок-музики. Для мене Hardwired увібрав усе краще з нього і з альбомів Load та ReLoad. Потужні та цілісні 12 композицій. Не перетягнуті, насичені та в міру важкі. З хорошою лірикою, атмосферні і драйвові. Однозначно рекомендую до прослуховування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Metallica вперше за останні 5 років запише новий альбом

Критики закидають гурту, що треки задовгі й це драматургічно не виправдано. Як ви вважаєте?

- Треки не задовгі. У Metallica є довші. Довгі у Iron Maiden. Хоча все відносно і суб'єктивно. Такою може здаватися композиція навіть на 4 хвилини. Якщо вона так зіграна, що виглядає затягнутою. У цьому альбомі композиції тривають 5-7 хвилин. Але витримані гармонійно.

Говорять, що альбом вийшов дуже передбачуваним. Це так?

- До певної міри це зауваження має сенс. Не бачу нічого поганого. Давайте подивимося на AC/DC або на Motörhead. Хіба хтось може бути передбачуванішим, ніж вони? Ні. Але це не погано. Вони виробили свій чудовий стиль і його дотримуються. За це їх і люблять. Я в цьому альбомі побачив все те, за що я любив ту, колишню Metallica. Це три альбоми, які скерували розвиток всієї рок-музики на десятиліття вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про гурт Metallica зняли фільм в 3D

Чи ви вважаєте себе фанатом гурту?

- Я ніколи не був фанатом Metallica. Я її слухав, але більше люблю іншу команду. Після двох останніх альбомів взагалі був у ній розчарований. Коли говорю про цей альбом, то це справді щиро.

У себе на сторінці у соціальній мережі ви написали, що повністю підтримуєте закриття ex.ua та fs.to. Чому?

- Hardwired з'явився в мережі за шість днів до релізу. Купив альбом на Google Play. 34 гривні, один натиск, дві секунди часу. За таких цін це вже не піратство, а жлобство. Чекав ліцензійної появи альбому. Заборонив друзям, які послухали його за три дні до офіційного виходу, навіть згадувати при мені про це до 18 листопада. Вони навіть боялися мені за це затинатись. 17 листопада гурт на сторінці у Facebook почала скидати посилання на видання у різних куточках світу, яким вони надали кліпи. Ті ексклюзивно опубліковували їх на своїх сторінках. Тоді почав знайомитися. Всього гурт зняв 12 кліпів.

Група Metallica, за винятком Кірка Хеммета, зізналася в любові до Джастіна Бібера.

Зараз ви читаєте новину «34 грн коштує новий альбом гурту Metallica». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі