Ексклюзиви
пʼятниця, 01 березня 2013 16:08

"Не видаю своїх поезій, щоб не брати участі у загальному фрік-шоу" - Галина Тельнюк

 "Не видаю своїх поезій, щоб не брати участі у загальному фрік-шоу" - Галина Тельнюк
Галина Тельнюк. Фото: Сергій Старостенко

46-річна співачка Галина Тельнюк вважає, що видавнича активність молодих письменників - не привід радіти з розвитку літератури. Більшість творів, які масово видають - не якісна література.

У 2001 році Галина написала сценарій до вистави "Український буржуазний націоналізм", яку поставив Львівський театр Марії Заньковецької.

"Пишу вірші і сценарії. Не видаю. Не терплю цих рєзко іздающіхся малєнькіх полупрофєсональних девочєк, вони мене страшенно бісять. Якби я видавала книжку заради книжки, у мене вже було би два томи. Я просто не хочу цього робити, тому що не почуваюся професіоналом у цій сфері. У мене є твереза самооцінка. Поки у мене ще не спрацьовує інстинкт повного маразматизму і клімакс ще не настав, я видаватися не буду. Очевидно, як настане, вже нєфіг буде дєлать, я почну видавать книжки вдогонку слинявим молодим письменників. Не хочу виглядати, як у фрік-шоу".

На думку співачки, більшість віршів, які виходять з-під пера поетів - лише поетичні вправи. І до них потрібно ставитися тверезо.

"Добре, що мої вірші органічно звучать у нашому спільному з Лесею виконанні. Є такі вірші, які ніяк на музику не покладеш. То хай вони лежать, я їх не надрукую. Не витримають - я напишу краще. Я до цього ставлюся, як до певних вправ. Коли кажуть про мене, що я поетка і драматург, я роблю вигляд, що цього не помічаю, але тіпа пріятно".

Зараз ви читаєте новину « "Не видаю своїх поезій, щоб не брати участі у загальному фрік-шоу" - Галина Тельнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі