Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2011 18:07

Молодий поет назвав Забужко і Карпу істеричками

 

19 серпня вийде друком четверта збірка поезій Павла Коробчука "Динозавр". Її надрукує видавництво "Ярославів Вал" тиражем у 500 примірників, згодом обіцяють ще 500. До збірки увійшла пародія на вірш Юрія Андруховича "Bad company". У варіанті Коробчука вірш називається "Нерозстріляне відродження".

Барліг – як усі товстуни, педераст.

Жадан – бонвіван, растаман, селюк.

Пантюк – бухарь і мольфар, партійний.

Андрухович – дід, інший Андрухович – гермафродит.

Терещенко – довбодельоз, Бондар – буквоїд,

Пашковський – атеїст кінчений, духовидець.

Забушко, Карпа, Поваляєва ще не лесбійки,

але вже істерички.

"Коли друкував цей вірш у себе на блозі, побоювався, що колеги образяться. Але навпаки дякували, що про них згадали. Правда, Забужко, напевно, його не читала, а от Жадан та Андрухович бачили", - розповів Коробчук.

Обкладинку до книжки малювала художниця Марися Рудська, яка ілюструвала раніше збірку поезій Івана Андрусяка "Неможливості мови" та сайт для книжки "Григорій Сковорода. Повна академічна збірка творів" за редакцією професора Леоніда Ушкалова.

"На обкладинці милий і добрий динозаврик, - каже Коробчук. - Хоча для мене динозавр - це символ древності і мудрості, яка сидить у нас десь у глибині, але ми не знаємо, що вона є. Та нічого, хоч намальований динозавр і веселий, проте погляд у нього задуманий".

Першу збірку "Натщенебо" Павло Коробчук видав у 2005 році після перемоги в поетичному конкурсі "Молоде вино". Після того вийшла збірка "Цілодобово" спільно з Богданом Горобчуком та Олегом Коцаревим. Минулого року видавництво "Факт" надрукувало його "Кайфологію".

"Книжка буде смачна і товста, - говорить Павло Коробчук. - Там насправді кілька десятків текстів нові. Друга частина книги - це попередня збірка "Кайфологія". Вона вийшла дуже маленьким тиражем через підлість видавців. Тоді видавництво "Факт" обіцяло 1,5 тисячі примірників, натомість надрукувало сотню. З них 20 книжок я подарував друзям, а решту 80 швидко розкупили. Тепер до мене звертаються знайомі та не зовсім люди з питанням, де її можна взяти. Хоча поетичні книжки у нас купують лише друзі, літературне коло та, може, ті, хто цікавиться сучасною літературою".

Зараз ви читаєте новину «Молодий поет назвав Забужко і Карпу істеричками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі