Ексклюзиви
середа, 08 червня 2011 18:12

Українська художниця малює картини, які приходять уві сні

Українська художниця малює картини, які приходять уві сні

Художниці Ніні Мурашкіній її майбутні картини з'являються уві сні. Про це вона розповіла кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Майже всі свої картини бачу уві сні. Біля ліжка завжди тримаю блокнот та олівці, щоб замалювати чи записати побачене", - сказала вона.

Художниця показала одну зі своїх останніх картин "Не проси" і розповіла історію її створення.

"Чоловіча голова з жінками замість мізків мені наснилася кілька років тому. Вона лежала на довгому столі, дихала і дивилася на мене. Вранці все замалювала, а через кілька місяців з'явилася ця картина".

Також вона розказала, що їй сниться і сценографія до вистав.

"Останнього разу побачила уві сні сценографію до вистави "Приборкання норовливої, або як козам роги випрямляти" за Вільямом Шекспіром. Її ставили у Чернівецькому театрі імені Ольги Кобилянської. Мені дали місяць на виконання ескізів. Майже до самого кінця терміну не бралася за цю роботу, бо нічого не являлося. За три дні вже думала відмовлятися від поїздки, бо нічого не намалювала. Та вночі наснилися декорації і костюми усіх героїв", - розповіла вона.

Мурашкіна почала малювати у 5 років.

"Почала робити це в знак протесту. Батьки віддавали мене в різні спортивні секції, а мені зовсім не хотілося туди ходити. Сказала, що буду малювати. Змушені були відвести мене в ізостудію. Туди брали лише з семи років. Всім казали, що я вже досягла цього віку. Так тривало 2 роки".

Зараз ви читаєте новину «Українська художниця малює картини, які приходять уві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі