понеділок, 23 травня 2011 18:20

У Лондоні на аукціоні продаватимуть Шишкіна, Кустодієва і Чічкана

У Лондоні на аукціоні продаватимуть Шишкіна, Кустодієва і Чічкана

8 та 9 червня у Лондоні аукціонний дім "МакДугал" виставить на торги твори російського та українського мистецтва.

Продаватимуть картини Івана Айвазовського, Бориса Анісфельда, Олександра Яковлева, Давида Бурлюка, Івана Шишкіна, Миколи Реріха, Костянтина Коровіна, Генріха Семирадського, Іллі Чічкана та Олексія Сундукова.

"До кризи ціни на твори мистецтва невпинно росли, тепер вони починають поступово падати. Але це падіння незначне. Якщо вартість цінних паперів упала на 75%, то на картини  всього на 20", - сказав на прес-конференції у столичному музеї російського мистецтва один з директорів аукціонного дому Вільям МакДугал.

Топ-лотом торгів стане "Портрет Ірини Кустодієвої" художника Бориса Кустодієва. Початкова ціна картини становить 1,2 -1,8 млн фунтів стерлінгів.

"Ця картина покинула Росію ще до революції. Портрет виставляли на пересувній виставці у  "Світ мистецтва" у Києві, Санкт-Петербурзі та Москві, на міжнародних виставках у Швеції та Америці. На останній картину придбав американський колекціонер. Вона довго зберігалася у його родині. Думаю, саме через кризу правнук цього колекціонера вирішив виставити полотно на продаж", - розповіла  директорка аукціонного дому Катерина МакДугал.

Серед найдорожчих полотен — "Сосновий ліс" Шишкіна та декорація Реріха для  казки "Снігурочка".

"Картину Шишкіну замовив придворний ювелір царя Миколи ІІ Вільгельм Болін. Після революції він вивіз цю картину до Швеції. Вона довго зберігалася у Швеції у сім'ї його нащадків. Тепер у колекціонерів є шанс повернути її на батьківщину. Початкова ціна цієї роботи - 800 тисяч фунтів стерлінгів", - сказала Катерина.

Картину київського художника Чічкана "Дівчина і зебра" оцінили найдешевше — у 2-3 тис фунтів стерлінгів.

"Чичкан - один із найвідоміших українських художників у світі. Його картини гарно продаються на інших аукціонах. Ми виставляємо його роботи вперше. Якщо цю картину куплять, то і надалі будемо з ним працювати", - пообіцяла директорка аукціону.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні на аукціоні продаватимуть Шишкіна, Кустодієва і Чічкана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі