неділя, 01 травня 2011 18:26

Шкляр заявив, що "Чорного ворона" можливо екранізує Єжи Гофман

Шкляр заявив, що  "Чорного ворона" можливо екранізує Єжи Гофман

Лауреат народної Шевченківської премії, письменник Василь Шкляр не виключає, що його роман "Чорний ворон" буде екранізований польським режисером Єжи Гофманом.
Про це він заявив в інтерв'ю радіо Свобода.

"Віктор Ющенко нещодавно запросив мене. Каже: до кого полетимо на вечерю - або до Гібсона, або до Гофмана? Єжи Гофман прочитав короткий синопсис і сказав, що в принципі ця тема цікавить. Більш того, він попросив роман і сказав, що він його прочитає в оригіналі. Він сказав: я буду повільно читати, але я його прочитаю в оригіналі", - розповів Шкляр.

Водночас, письменник хотів би і вважає, що краще роман розкрив би співвітчизник. "Я хотів би, щоб режисером був українець звичайно, який якнайкраще передасть дух Чорного ворона, знайде типажі, який займеться цим, так як я горів тією темою у свій час", - повідомив Шкляр.

Він також заявив, що його твір прочитали навіть ті люди, які зазвичай книжок не читають.
"100 тисяч - це просто фантастичний тираж для України! Вже розійшлися і немає. Певною мірою приємно, коли на тебе звертають увагу політики, коли твою книжку читають на всіх рівнях. Наші політики мало читають. А роман "Чорний ворон" дуже багато прочитало людей, які, мабуть, мало що взагалі коли-небудь читали", - сказав письменник.

Нагадаємо, 17 квітня Шкляру вперше в історії України вручили народну Шевченківську премію.

Зараз ви читаєте новину «Шкляр заявив, що "Чорного ворона" можливо екранізує Єжи Гофман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі