понеділок, 01 жовтня 2012 15:29

Джаз-парад в Чернігові завершився весільною церемонією
15

Фото: Фото: Геннадій Гнип

29 вересня дві сотні учасників джаз-параду стали свідками весілля чернігівців Жанни та Олександра Лещенків. Обидві церемонії випадково зустрілися на Алеї героїв, біля головної площі міста. Грав оркестр сухопутних військ збройних сил України, і ведучу весільної церемонії не було чутно. На прохання молодят оркестр на кілька хвилин замовк поки ті відкривали свою зірку на алеї.

"Горько!" — приєдналися весело вдягнені учасники параду до весілля.

Джаз-парад проходив у рамках джазового фестивалю "Chernihiv Jazz Open" і відбувався вперше в Україні. Учасники у яскравих костюмах, з дудками та губними гармошками, кульками та прапорцями з вигуками "Ура!", пританцьовуючи пройшлись головною вулицею міста — проспектом Миру від "Мегацентру" до Красної площі. Попереду крокував оркестр збройних сил України і награвав джазові мелодії. За ними — велосипедисти на саморобних та зроблених на замовлення двоколісному транспорті — кастом-байках. Над учасниками майоріли прапори та транспаранти з написами: "Ударим джазом по бездорожью!", "Бабине літо — наше всьо!" та "Каждой бабе — по джазу!". Дорогою перехожим роздавали кульки та прапорці. Жителі прилеглих будинків виходили на балкони, продавчині — на пороги магазинів, водії махали руками у відчинені вікна машин.

"Це свого роду протест і противага проти сірості й буденності, нашої спільної зашореності", — сказав координатор джаз-параду Андрій Соколов.

Джазовий фестиваль в Чернігові відбувається втретє. Головним його гостем цього разу стала французька група "Paris Combo". Торік фронтменом був німецький темношкірий музикант Карл Фрієрсон. А на першому фестивалі родзинкою стала українська співачка Джамала.

Зараз ви читаєте новину «Джаз-парад в Чернігові завершився весільною церемонією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі